Диляна Калугерова, участник в Сезон 8: 9Academy ми показа, че ученето е процес, който не трябва да спира през целия живот.
Кандидатстване

Диляна Калугерова, участник в Сезон 8: 9Academy ми показа, че ученето е процес, който не трябва да спира през целия живот.


Диляна Калугерова Сезон 8

Като част от поредицата ни „Алумни разказват за участието си в 9Academy“, този път ви срещаме с участниците от последния сезон на Академията – Сезон 8, вторият с изцяло дигитална обучителна програма.

За да разкаже за своето участие в Академията, днес Ви представяме Диляна Калугерова.

Разкажи ни малко за себе си.

Работя като Продуктов мениджър в голяма верига хипермаркети. Опитът ми в ритейла и общо като търговец е 14 г. Освен това, съм писател на свободна практика, или copywriter, като през годините съм писала за големите телевизии и други по-малки медии у нас. По образование съм Политолог със специалност „Европейско управление“ и темите като правене на политики, вземане на решения, единен пазар, конкуренция и глобални проблеми не са ми чужди.

Ентусиаст по душа, с приключенски дух и неспиращ копнеж за нови дестинации, хора и силни емоции. Не спирам да уча и да се докосвам до нови сфери на интереси, защото така се държа будна и осъзната, че не знам нищо. Опитвам се да бъда по-добра своя версия всеки ден. Усмивката е моята запазена марка и се усмихвам винаги и навсякъде, защото искам да виждам света по-хубав и силно вярвам, че от всички нас зависи той да е такъв.

Къде по професионалния ти път те откриваме в момента и как гледаш на него след Академията?

В корпоративна среда и в голяма общност. Преди Академията смятах, че това е нормално, но след нея, че е просто крачка по пътя за нещо друго.

Какво, предстои да разбера.

Какво те вдъхнови да се запишеш в Сезон 8 на 9Academy?

Търсенето на себе си и на добронамерена среда, в която да се развивам и подобрявам. Копнежа за нови знания, умения, емоции и контакти също е на лице, но сякаш, за да се случи всичко това, е важна именно средата.

Как те предизвика Академията?

Изцяло и из оносви. Показа ми, че има толкова много неща, за които нищо не знам, разпали ме за още толкова и ме научи, че ученето е процес, който не трябва да спира през целия живот. Всичко останало е илюзия.

Диляна Калугерова, участник в Сезон 8: 9Academy ми показа, че ученето е процес, който не трябва да спира през целия живот. 1

Кой беше най-впечатляващият от деветте модула и защо?

Всички, но, разбира се, по-близки ми бяха модули Продажби, Управление, Предприемачество, Финанси и Лично развитие. От събитията най-много ме предизвика Панаирът и то за да ме научи, че по-добре да представя една от много идеи, от колкото нито една. Човек никога нищо не знае преди да му се случи.

Сезон 8 беше изцяло онлайн. Как се отрази това на ефективността на обучението ти?

Със сигурност беше новост за мен, но придобих нови умения с боравенето с платформи, софтуери и инструменти, които в обикновената среда липсват.

Обогати ме, но и показа колко са важни личните срещи, живата комуникция и реалното усещане на присъствие.

Какво ново откри за себе си в 9Academy?

Че реагирам по определен начин в различни ситуации и че няма нищо лошо. Трябва да работя първо със себе си, за да се опозная и да мога да общувам и с отаналите. Също и че няма правилно и грешно, а опит и по-важно е да действаш, отколкото да бездействаш.

Кой е най-ценният урок, който научи за себе си в Академията?

Кой ако не Аз, кога, ако не Сега. 🙂

Какво ще посъветваш всеки, който иска да се впусне в приключението 9Academy?

Да е готов да си вземе много! И да е готов да дава!

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата ни, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Блог