НПО с устойчива бизнес идея? LET’s GO! - 9Academy
Кандидатстване

НПО с устойчива бизнес идея? LET’s GO!


програма за предприемачество

Неотдавна ви разказахме за значението на добрата презентация, но още тогава споменахме, че в основата е идеята за презентиране. И то не каква, а такава, в която искрено вярваме. Защото именно тя може да накара света да се задвижи по един нов, по-различен начин. Припознавате себе си и своята собствена идея в това описание и сте представител на НПО? Тогава LET’s GO е вашата програма. 

За 12-то поредно издание програма за предприемачество за НПО на Български център за нестопанско право LET’s GO предоставя възможност на организациите у нас да добият необходимите знания, умения и подкрепа в това да развият стопанска дейност.

Нещо повече – инициативата е отворена и към тези платформи, които имат бизнес идея и искат да я стартират, но до момента не са го направили. 

Програмата LET’s GO предлага: 

  • Интензивна 3-месечна поредица, провеждаща се от март до май месец.
  • Онлайн обучения и менторски срещи. 
  • Развитие в дълбочина на бизнес идеята на организацията.
  • Възможност за финансиране чрез награден фонд на обща стойност 30 000 лв., благодарение на конкурса „Най-добър бизнес план на НПО“.
НПО с устойчива бизнес идея? LET’s GO! 1
График на LET’S GO 2022

Ние от 9Academy знаем, че у нас има нужда от активни и мотивирани граждански организации, които да помогнат за по-доброто устойчиво развитие на всеки един аспект в обществото ни. Знаем и че немалко от вас имат идея за такъв проект.

Затова споделяме с вас и критериите за организации, които могат да кандидатстват за програма за предприемачество LET’s GO: 

  • Да са регистрирани в обществена полза (сдружения, фондации и читалища); 
  • Да са регистрирани/пререгистрирани в Агенция по вписванията; 
  • Да са мотивирани да развият идеята и да я превърнат в бизнес план, както и да имат първоначален капацитет/потенциал да я стартират (с оглед наличните ресурси); 
  • Да имат възможност да участват във всички предвидени в програмата обучения, менторски срещи и събития.  

В рамките на подбора ще се обърне специално внимание и на мотивацията на кандидатите да стартират и развиват своята стопанска дейност. Именно най-мотивираните екипи, които искат да се включат в процеса на учене, създаване и адаптиране на идеи, ще бъдат част от 12-те организации, допуснати до участие в програмата. Крайният срок за кандидатстване е до 23:59ч. на 15 февруари, а до 28 февруари всички кандидатствали ще получат информация за резултатите от подбора. Таксата за участие в LET’s GO: Програма за предприемачество за НПО e 150 лв.

Знанията, които ще получите по време на LET’S GO, са безценни. Ако искате да получите както менторска подкрепа, така и насоки от експерти в сферата на бизнес планирането, маркетинга, рекламата и финансовите прогнози, предприемаческата програма е правилното място за вас и вашата организация. Още за нея ще откриете тук.

За още новини и възможности, свързани с предприемаческата екосистема у нас, ни последвайте във FacebookLinkedin и Instagram ще откриете всичко ново около него и обученията, които сме включили в това издание. Не забравяйте да следите и нашия блог за всичко ново както около нас, така и около нашите приятели и партньори.


Блог