Предприемачеството и екологията се срещат в Бъдещето на храната на Panda Labs
Кандидатстване

Предприемачеството и екологията се срещат в Бъдещето на храната на Panda Labs


9Academy Panda Labs

Движението е една от основните причини да ни има. Желанието винаги да търсим промяна към едно по-добро бъдеще е заложено в принципите на 9Academy и затова винаги се оглеждаме за още и още възможности за развитие. Такава платформа е и Panda Labs – програмата за младежки иновации на WWF. Щастливи сме, че Алумни на 9Academy вече бяха лектори, но и участници в първия ѝ семестър. След като видяхме колко ползотворно е преживяването, което програмата предлага, нямаме търпение да споделим с вас тази възможност да оставите положителна следа в устойчивото развитие в глобален аспект. 

Бъдещето на храната – това е темата на втория семестър на Panda Labs.

По време на семестъра природозащитници, ментори и десетки млади хора, вдъхновени от мисията да опазят планетата, ще търсят варианти за устойчиво и  екологично производство и снабдяване с храна. До 28 март всеки желаещ да предложи своята визия за устойчиво и екологично производство и снабдяване с храна може да кандидатства за участие в програмата. Всеки на възраст между 15 и 25 години, който гори за науката, технологиите, иновациите или предприемачеството, получава “зелена светлина” да даде своя принос за околната среда.

Вижте повече: Сезон 8 на 9Academy започва този април, виж какво можеш да очакваш от нас!

Предприемачеството и екологията се срещат в Бъдещето на храната на Panda Labs 1
Panda Labs, втори семестър

Програмата предлага участие в хакатон, в който всички ще бъдат разпределени по отбори между 3 и 5 души. В този хакатон основната задача ще бъде намирането на решения по глобални екологични и социални предизвикателства. Разбира се, по време на събитието участниците ще получават насоки и от лектори с опит в науката у бизнеса, както и от доброволци-фасилитатори.

Ключова методология, по която ще развиват своите идеи участниците в Panda Labs, е набиращият все по-голяма популярност подход на Дизайн мисленето.

Победители ще бъдат тези, които са предложили най-впечатляващите идеи за устойчиво развитие. Именно те получават и възможността да се  включат в мастърклас в рамките на седмица, в който ще учат и работят в най-съвременните бази с повече от отлични лабораторни условия заедно с професионалисти от различни сфери на науката, както и с  представители на доказано успешни стартиращи компании. Основни критерии за  определяне на победителите са: екипната работа, оригиналността на идеята и до каква  степен тя може да се приложи в реални условия. 

Знаем, че голяма част от Вас искат да открият своя начин да помогнат за опазването на планетата. Panda Labs е една стъпка по пътя към грижата за околната среда. Кандидатстването за програмата е отворено до 28 март и може да го направите ето тук. Екологията ще Ви открие и в третия семестър на програмата, който ще бъде под мотото “Бъдещето на мобилността”. Повече за него може да следите както на фейсбук страницата на WWF, така и в нашия блог и социалните ни мрежи

Сезон 8 на 9Academy започва този април! Очаквай повече информация за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.


Блог