Имаш право: “Правни и данъчни аспекти в ECommerce” ще се се проведе в София на 2 февруари 2023 година. 
Кандидатстване

Имаш право: “Правни и данъчни аспекти в eCommerce” ще се се проведе в София на 2 февруари 2023 година. 


правни и данъчни аспекти

Какви промени бяха въведени през изминалата година и какви предстоят през 2023 година в България и Европа? Как тези промени влияят върху работата на електронните търговци у нас и в чужбина?

На тези въпроси отговарят водещи юристи и данъчни консултанти на семинара “Правни и данъчни аспекти в eCommerce”. 

След 4 успешни издания на семинара, Академията за електронна търговия – eCommerce Academy, отново събира водещи експерти в сферата на правните и данъчни аспекти, за да ни покаже нагледно кои са най-важните промени, за които трябва да внимаваме през 2023 година както в данъчно, така и в правно отношение.

Част от темите, които ще бъдат засегнати по време на семинара, са:

 • Омнибус директивата, насочена основно към комуникацията на промоционални кампании в онлайн магазините;
 • Защита на лични данни;
 • Нов европейски регламент за освобождаване на вертикални споразумения;
 • Задълженията за отчети за плащания в електронната търговия и обмена на информация от платформите и много други.

В допълнение ще бъдат дискутирани договорите от разстояние, правата и задълженията на юридическите лица извършващи онлайн продажби, а организаторите са предвидили и панел, в който да запознаят гостите с иновативни инструменти, с цел подобряване на техния бизнес .

Датата на провеждане е 2 февруари 2023г. в София, а събитието е подходящо за професионалисти и предприемачи от различни сфери и с различни интереси.

Това например включва собственици на електронни магазини, счетоводители, които се грижат за обслужването на един или повече онлайн търговци, хора, които възнамеряват да стартират онлайн дейност и други

Гостите на събитието ще могат да чуят лекциите и влязат в контакт с лекторите, които са доказани специалисти и водещи фигури в бранша. Това са:

 • Адвокат Ирина Янева – Опитен професионалист в областта на правото и сериозен опит в регулаторните и търговските въпроси във финансовия сектор, капиталовите пазари, криминалистиката, сливанията и придобиванията и преструктурирането, енергийното право, търговското право. 
 • Адвокат Милен Райков – съдружник „Данъци“ и ръководител „Пазари“ за „Ърнст и Янг“ в България, Северна Македония, Албания и Косово.
 • Адвокат Светлин Адриянов – юрист с 25-годишен опит и практика в областта на корпоративното и търговското право сделките по сливания и придобивания, конкуренцията и антитръстовата политика, защитата на потребителите, интелектуалната собственост, съдебното оспорване и арбитража.
 • Адвокат Юра Минчева – мениджър в Адвокатско съдружие „Ърнст и Янг“ с дългогодишен опит в конкурентното право и административните спорове и процедури и други.
 • Адвокат Николета Нешева – адвокат и старши консултант към данъчната практика на „Ърнст и Янг“ България.
 • Филип Мутафис – инвеститор в Paysera България – fintech компания с амбиции за мобилна дигитална банка.
 • Адвокат Лора Терзиева – професионалист с над 5 години опит и част от Адвокатско съдружие „Ърнст и Янг“. 
 • Бисер Кръстев – работи в сферата на продажбите на услуги за български и международни компании от над 15 години. Става част от екипа на Prim.bg преди 3 години като отговаря за търговската дейност на компанията.
 • Игнат Арсенов – занимава се със защита на потребителите повече от 17 години, Главен директор Контрол на пазара в Комисията за защита на потребителите.

Разбира се, събитието ще включва още много професионалисти, готови да споделят своите знания и опит с участниците.

Всички желаещи да бъдат част от семинара “Правни и данъчни аспекти в eCommerce” могат да се запишат чрез регистрационната форма в сайта.

За още новини и възможности, свързани с предприемаческата екосистема у нас, ни последвайте във FacebookLinkedin и Instagram ще откриете всичко ново около него и обученията, които сме включили в това издание. Не забравяйте да следите и нашия блог за всичко ново както около нас, така и около нашите приятели и партньори.


Блог