Бъдещето е в нашите ръце и ние сме бъдещето: Panda Labs отново предизвиква най-амбициозните младежи
Кандидатстване

Бъдещето е в нашите ръце и ние сме бъдещето: Panda Labs отново предизвиква най-амбициозните младежи


бъдещето на храната

С идването на пролетта се задава и втория семестър на второто издание на WWF Panda Labs с тема “Бъдещето на храната”.

През втория семестър, Panda Labs ще предизвика талантливи млади хора да търсят и създават решения за някои от най-неотложните екологични казуси. Целта на програмата е да насърчи младежкото развитие в сферите на екологията и зеленото предприемачество, както и да изгради общност от млади хора с устойчиви идеи за бъдещето. Програмата е разделена в тематични семестри, които предизвикват панда участниците да мислят нестандартно и разчупено, за да допринесат в преодоляването на екологични проблеми.

Бъдещето е (на) младите

Това издание търси новите амбицирани, млади хора, които виждат светло екологично бъдеще през призмата на своите собствени идеи. Програмата е предназначена за всички младежи между 15 и 25 годишна възраст. Основното изискване – да имат силното желание да направят света едно по-добро място. WWF Panda Labs търси млади хора, които  притежават предприемачески нюх, любознателни са, проактивни, постоянни и отдадени на работата си. Не се страхуват да говорят открито за идеите си и да се борят за тяхното реализиране в дългосрочен план. Отговорни към дейностите от програмата, ангажираните лектори и цялостната организация. Търсят активно обратна връзка, съмишленици и подкрепа за реализиране на своята идея. Или накратко казано – програмата ще събере на едно място най-добрите от най-добрите. 

Зелена светлина за повече зеленина

Благодарение на успешната методология дотук, и през този семестър обученията ще се провеждат под формата на хакатони. 

По време на самите хакатони, отборите участници ще търсят бизнес решения по предварително зададен екологичен казус, като ще бъдат напътствани от ментори и учители.

Щастливи сме да споделим, че в последните две издания победителите бяха напътствани от екип от ментори, част от които бяха и Биляна Лесидренска – съосновател и CEO на BotanicLab, както и алумни на 9Academy, и Милена Стратиева – съосновател на 9Academy и експерт в сферата на масовите комуникации.

И този път отборът, който се справи най-добре с поставните проблеми и бъде обявен за победител, ще получи финансиране в размер на 7000 лв. за реализацията на своя проект. 

Бъдещето няма краен срок, но регистрацията за участие в програмата – да.

Не се страхувай! Оптимизирай своите идеи, екип и методи на работа, а след това се регистрирай за участие до 12.03.2023г.

Направи го като последваш линка.

За още новини и възможности, свързани с предприемаческата екосистема у нас, ни последвайте във FacebookLinkedin и Instagram ще откриете всичко ново около него и обученията, които сме включили в това издание. Не забравяйте да следите и нашия блог за всичко ново както около нас, така и около нашите приятели и партньори.


Блог