"Очаквам срещата си с новия набор 9-ентусиасти с нетърпение", Жюстин Томс от лекторите на 9 Academy - 9Academy
Кандидатстване

„Очаквам срещата си с новия набор 9-ентусиасти с нетърпение“, Жюстин Томс от лекторите на 9 Academy


лектор в 9 Academy в модул ПР

Жюстин Томс е лектор в 9 Academy в модул ПР и бе един от четиримата лектори, които на закриващото събитие на първи сезон изразиха своите мисли, дадоха съвети, насърчиха участниците. Точно тогава тя постави акцент върху екипността и колко важна е тя, а самата тя го доказва ежедневно с вдъхновяващия си екип, който управлява в уеб агенция ABC Design & Communication.

Освен това тя е блогър, предприемач, консултант по онлайн медии и маркетинг, лектор и майка на три деца. Любим лектор е в Нов Български университет и M3 College. След всичко това можем само да допълним, че със заразителната си усмивка доказва, че невъзможни неща няма!

Ето какво още сподели тя за себе си, онлайн комуникациите и 9 Academy:

 

Какво дават и взимат на младите хора онлайн комуникациите – в личен план и в кариерното им развитие?

Дават им необятни възможности. Взимат им време. Ако погледнем сериозно – дават и взимат кой колкото може да вземе и да
даде. Мяра във всичко, без страх, с любопитство и неспирно учене е може би успешната формула!

 

Какво е най-важното, което трябва да знаем, преди да си направим блог с бизнес цели?

Да си отговорим за какво го правим, какво целим с него, ще имаме ли достатъчно ресурс да го поддържаме – ако си отговорим на тези въпроси ще имаме сили да го направим като хората, така че да изпълнява задачите си. Блогът е инструмент за дълго напред във времето, а не е самоцел. Но и дава големи възможности, стига да знаем как да го използваме с мяра.

 

Защо е важно  да се интегрират различните онлайн комуникационни канали и какъв е пътя към успешното управление на онлайн репутацията?

Интегрирането на каналите помага за оптимизация на бюджета и на цялата комуникация, защото иначе се разпиляваме, звучим неконсистентно, дори има риск да се загубим в посланията си и да не достигнем аудиториите си правилно. Пътят изисква постоянство, позитивизъм и свежи идеи всеки ден – комбинация, която не се постига лесно.

 

Работите онлайн, но сте посланик на четенето и книгите. Ако можете да се опишете с книга, коя би била тя?

Ох че хубаво!  Да, много обичам да чета и книгите са важна част от живота ми, безспирно вдъхновение и важна спирка в забързания ден. Бих се описала с различни книги. Може би най-вече с Алиса в страната на чудесата!

 

Какви са впечатленията и спомените Ви от първото издание на 9 Academy?

Срещнах чудесни млади хора – с ентусиазъм, усмивки, хъс за учене и успехи. Запознах се с амбициозните им пъстри идеи. Видях някои от тях в реализацията им. Следя с интерес как се развиват и сега. Любопитна съм вече да видя и второто издание на Академията! Очаквам срещата си с новия набор 9-ентусиасти с нетърпение, макар да е чак през пролетта.

 

Какво пожелавате на участниците във второто издание на 9 Academy?

Да опитат да вземат максимума за себе си – от организаторите, от лекторите, от останалите участници, от събитието като цяло! И след това да реализират успешно идеите си!


Блог