"Нещата могат да се случат! Просто трябва да се започне от някъде и яко работа, докато не постигнеш целите си и даже и след това. ", Петко Иванов от участниците в първото издание на 9 Academy - 9Academy
Кандидатстване

„Нещата могат да се случат! Просто трябва да се започне от някъде и яко работа, докато не постигнеш целите си и даже и след това. „, Петко Иванов от участниците в първото издание на 9 Academy


"Нещата могат да се случат! Просто трябва да се започне от някъде и яко работа, докато не постигнеш целите си и даже и след това. ", Петко Иванов от участниците в първото издание на 9 Academy 1

Петко Иванов е студент в УНСС в специалност Бизнес икономика. Той е един от участниците с много и разнообразни интереси, започващи от наука и технологии и стигащи до образование, икономика и бизнес.

След като през 2013 година Петко е награден  за „Студент на годината“ в категория „Социални, стопански и правни науки“, става стажант в МИЕ в отдел „Предпириемачество и иновации“, където се занимава с развитието и  популяризирането на проекта „Техностарт“.

Друга негова страст е образованието, именно затова стажува и  в „Заедно в час“, НПО, чиято цел е да осигури достъп на всяко дете в България до качествено образование.  Този стаж заражда и идеята за собствен проект, образователна уеб платформа- Education.bg,  за която Петко работи по сформирането на екип и започването на усърдна работа по проекта.

 

Какво те провокира да се запишеш за участие в 9 Academy?

Като цяло винаги съм търсил възможности за развитие и участие в подобни инициативи, които дават възможност да се научат нови неща, но най-важното – дават възможност да се срещнеш с нови хора, които до голяма степен мислят като теб, може да споделяте опит, идеи, знания и да се развивате заедно. Другото, което, така да се каже, ме побутна да кандидатствам, беше добре представената идея на академията с 9-те кръга и много добрият дизайн на сайта.


Премина успешно през деветте кръга за развитие в бизнеса. Кой беше най-полезен и интересен за теб и имаше ли моменти на изненади? 

Човешки ресурси. Донякъде беше изненада за мен, че точно този модул ще ми е най-полезен, защото имам опит и знания в областта, но лекторите в модула бяха много добри и разгледаха различни теми, които малко или много допълваха и развиваха знанията, които вече имах.

 

Времето, прекарано в 9 Academy, помогна ли ти за твоето професионално и личностно израстване и ако да – как?

Определено. Научих много, както за това как се прави бизнес в бизнес обстановката в България и по света, но също така и за себе си. Имах възможност да обсъдя идеи, възгледи да споделя, но също и да науча много от лекторите и другите участници в академията. Мисля, че това е най-важното, защото именно контактът и работата с други хора, които са също толкова надъхани, колкото теб, ти дава възможност да се развиваш и да израстваш.  


Освен че се учихме, не спирахме и със забавленията. Кой е най-яркият и запомнящ се спомен за теб в Академията?

Трудно ми е да определя точно един момент. Имаше много запомнящи се моменти и положителни спомени, като се започне от всичките лекции, на някои от които сме седели до 10-11 вечерта, че и след това, и се мине през всичките работни и не толкова работни срещи с екипите и други участници в академията и се стигне до различните събития и активности извън академията.

 

Кое беше най-ценното, което научи за себе си и бизнеса?

Нещата могат да се случат! Просто трябва да се започне от някъде и яко работа, докато не постигнеш целите си и даже и след това. Много хора смятат, че в България не може да се прави бизнес или бизнесът не е за тях като цяло, но не мисля, че това е така. В последните няколко години наблюдавам една изключително висока инициативност в младите хора именно в тази насока и това ми дава надежди, че в близкото бъдеще нещата ще се подобрят и ще има много възможности за развитие, започване на собствен бизнес и развитие на икономиката и обстановката в България в положителна посока.

 

Защо кръгът не се затваря?

Няма как да се затваря кръгът, защото човек не спира да се развива през целия си живот, а дори и след това винаги има кой да продължи неговото дело. Този стремеж за развитие е в човешката природа и той винаги ще съществува, и хората ще се стремят да постигат своите цели, а след като ги постигнат, си поставят нови и така кръгът се завърта и всичко започва отначало.

 

Какво би посъветвал и пожелал на бъдещите участници в 9 Academy?

Отстоявайте позицията си и работете върху идеите си!

 

 


Блог