"Национални дни на кариерата“ и няколко полезни съвета как да впечатлите работодателите на изложението - 9Academy
Кандидатстване

„Национални дни на кариерата“ и няколко полезни съвета как да впечатлите работодателите на изложението


На 10 и 11 март в София предстои първото от поредицата събития, което ще се проведе в Национален дворец на културата от 10 часа, ет. 5.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е най-мащабният кариерен форум, които се провежда в седем университетски града – София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас.

 

На 10 и 11 март в София предстои първото от поредицата събития, което ще се проведе в Национален дворец на културата от 10 часа, ет. 5.

 

Студенти ще имат възможност да се срещнат с представители на 120 компании, всяка от които предлага стажантски и работни позиции, и да разговарят с тях. Времето ще е ограничено, така че за най-добро представяне и впечатляване на работодателя, е необходима предварителна подготовка.  За да изпъкнете и да създадете нови и качествени контакти, Ви предлагаме няколко стъпки.

 

1. Разгледайте компаниите и изберете тези, които представляват интерес за Вас

 

Схващането, че избирането се случва само в посоката „работодател – служител“ не е правилно. Вие също избирате и предварителната подготовка се състои именно в това. Направете списък с компаниите, за които бихте работили, Проучете ги, разберете каква е дейността им и какви отворени позиции имат в момента. Добър начин за събиране на по-задълбочена информация е да разгледате профилите им в социалните мрежи. Това ще ви е от полза.

 

2. Подгответе представянето си

 

Не забравяйте, че от Вашето представяне и това, което казвате за себе си, зависи до колко ще успеете да впечатлите представители на компаниите. Оттренирайте презентацията си пред огледалото, пред камерата, пред близки и приятели. Необходимо е да чуете как звучите и да разберете колко точно убедителни сте. Тренирайте, докато не харесате представянето си.

 

3. Оставете притеснението настрани

 

Възможно е да се изкушите да посетите форума с приятели, но в този случай има опасност да не успеете да разговаряте с набелязаните компании. Бъдете концентрирани върху това да се представите по най-добрия начин, да създадете контакти и да откриете желаната работа.

 

4. Използвайте целия потенциал на събитието

 

Докато чакате за среща с представител на съответната компания, не пропускайте възможността да се запознаете с хората около себе си и да обмените опит с тях. Със сигурност те ще имат какво да споделят относно своите срещи през деня.  

 

 5. Забравете за подаръците

 

По време на „Национални дни на кариерата“  ще има много компании, които ще подаряват различни подаръци.  Не си мислите само за тях, когато отивате на съответния щанд. Помнете, че целта Ви е друга.

 

6. Нищо не свършва в края на деня

 

След като се приберете у дома, е необходимо да продължите деня и да действате. Съберете визитките на специалистите по подбор на персонал, спомнете си разговорите си с всеки от тях и им изпратете имейл, който да им припомни защо искате да работите за тях и как бихте допринесли за развитието на компанията с работата си. Припомнете им и някои важни точки, които сте обсъждали по време на разговора си през деня.

 

На 10 и 11 март в София предстои първото от поредицата събития, което ще се проведе в Национален дворец на културата от 10 часа, ет. 5.

За да се подготвите за форума, може да посетите предварителни срещи, на които ще получите съвети: http://national.careerdays.bg/bg/students#preliminarymeetings

 

По време на изложението ще се провеждат и практически работилници на част от компаниите-участници, в които можете да се включите и да разберете повече за тяхната работа.

 

Освен това тази година по време на кариерният форум в София, ще имате възможност да посетите и различни уъркшопи, на които да научите как се става „Тигър” в кариерата. Специалистите на JobTiger ще разкрият тайните на успешното търсене на работа и много други.

 

В рамките на два дни, напълно безплатно, можете да участвате в дискусии на различни теми. Вижте темите тук: http://national.careerdays.bg/bg/students

 

Фирмите участници може да видите тук: http://national.careerdays.bg/bg/participants

 

 


Блог