Люба Попова, участник в Сезон 6 на 9Academy: “Бъдете себе си, наблюдавайте се и учете от промените, които ще забележите!”
Кандидатстване

Люба Попова, участник в Сезон 6 на 9Academy: “Бъдете себе си, наблюдавайте се и учете от промените, които ще забележите!”


Люба Попова е участник в сезон 6 на 9Academy.

Като част от поредицата „Алумни разказват за участието си в 9Academy“, днес ви представяме Люба Попова – млад професионалист в креативната сфера и защитник на природата по душа.

Представи се с няколко изречения.

„Имаш точно 60 секунди, но не за да изчезнеш (както в едноименния холивудски филм), а за да представиш себе си…“ Tака започна 6-ти сезон на 9Academy за мен.

Казвам се Люба Попова (на кратко Бу) и съм на 27 години. Винаги ми е било трудно да говоря за себе си, отчасти Академията успя да промени това, но и винаги има още какво да се желае. 🙂 

Занимавам се с дигитални комуникации и приложен дизайн. Завършила съм Американския университет в България, 6 сезон на Академията и куп други курсове, както знаем човек трябва да се учи цял живот.

Бих се описала като смесица от: щури идеи, усмивка и креативност.

С какво се занимаваше преди 9Academy? А с какво се занимаваш сега и промени ли се нещо?

В момента работя в международна организация за защита на животните „Четири лапи“ и развивам собствен бранд за аксесоари – Amalgama. Помагам като доброволец и в още един, два проекта. 

Основното нещо, което се промени или по-скоро потвърди след 9Academy е, че станах много по-фокусирана върху целите на работата си и промените, които бих искала да провокирам в заобикалящия ме свят, отколкото в кариерата, която да градя. 

Отказах се окончателно от корпоративната среда (малки кактуси като мен не виреят добре там) и станах много по-отдадена на проекти, опазващи природата и ценните за мен неща. 

Защо реши да се запишеш за участие в 9Academy?

Научих за 9Academy още докато бях в университета и тогава много ми допадна идеята за такъв тип обучение, а и съвпадаше отчасти с познатия за мен американски модел от АУБГ. Исках да продължа да надграждам наученото и да се запозная с нови интересни хора. Мисля, че успях да изпълня и двете цели. 

Разберете повече за Люба и нейния опит в това видео:

С какво те предизвика 9Academy?

Със счетоводството. Шегувам се, но този модул, поне за креативен човек като мен, си беше затрудняващ.

Предизвика ме да не спирам да променям себе си и да се чувствам по-комфортно, когато го правя. Предизвика ме да си менажирам времето добре, за да съчетавам работа, лекции и личен живот. Също, предизвика ме да си преследвам целите. 

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? Защо? А най-любопитният?

Имаше модули, за които бях добре подготвена, дори без съвсем да осъзнавам това. Имаше и такива (вече споменах един, в който бях кръгла нула), които предизвикват повече. Право, продажби, Личностно развитие – от тези три съм научила много, но не бих се фокусирала само върху един. Не бих и махнала никой от 9-те, щастливо число е. 

Какво научи за себе си в 9Academy?

Че трябва и непрекъснато се променям. 

Какво те изненада и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Тази статия описва всичко.

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Не мога да избера един.

Кое е най-ценното, което 9Academy ти даде?

Страхотна общност от умни и амбицирани специалисти и приятели.

Какво ще посъветваш и пожелаеш на бъдещите участници в 9Academy?

Бъдете себе си, наблюдавайте се и учете от промените, които ще забележите! 

Ако искаш да споделиш интересна история, свързана с твой проект или нещо друго, заповядай! Знаеш, че се радваме на успехите в общността и искаме да ги споделяме. 

Всеки, който иска да се свърже с мен, може да го направи в LinkedIn, Instagram или в сайта на Amalgama.

Искате и Вие да се срещнете с толкова вълнуващи хора? Следете нашия сайт за още интервюта с алумни и лектори на 9Academy. Тази и друга полезна информация ще намерите в нашата фейсбук страница и инстаграм профила ни.


Блог