Личностното развитие на младите хора и примерът на Наградата - във втория епизод на #Studio9A
Кандидатстване

Личностното развитие на младите хора и примерът на Наградата – във втория епизод на #Studio9A


Личностното развитие на младите хора и примерът на Наградата

Все по-актуално е да се говори за уменията на бъдещето, иновации и дигитализация, но също така има и непреходни умения и ценности, които си остават необходими, а сякаш все по-трудни за придобиване и откриване. Става дума за умения като целеустременост, постоянство, работа в екип, самодисциплина и самоорганизираност.

Именно тези умения и личностното развитие на младежи на възраст от 14 до 24 ч. са основен фокус в работата на организацията, с която ви срещаме във втория епизод на видео поредицата #Studio9A.

#Studio9A е новата видео поредица на екипа на 9Academy, в която ви срещаме както с успешни предприемачи, така и с мениджъри с богат опит, експерти в разнообразни сфери и представители на НПО сектора, постигащи устойчиви резултати за каузите си.

Епизодът е част от рубриката The story behind, в която ви разказваме за интересни организации, как е започнала тяхната история и как постигат своите успехи.

Вижте повече: #Studio9A с първи гости от финтех компанията Settle

Следващият ни гост в #Studio9A e Лилия Харизанова – Изпълнителен директор на Международната награда на херцога на Единбург в България – накратко Наградата. Тя ни разказва за личностното развитие на младите хора и как една неправителствена организация се развива устойчиво във времето, дори при настъпването на големи промени в период на пандемия.

Международната награда на херцога на Единбург е глобална структурирана програма за неформално образование и обучение, която предизвиква младите хора да мечтаят смело, да празнуват своите постижения и да променят света около себе си.

Младежите сами поставят лични и предизвикателни цели в четирите основни направления: развиване на умения, активна физическа дейности, добороволчество и приключение в природата. С помощта на опитен възрастен в ролята на техен ролеви модел и наставник (Лидер), те предизвикват себе си, откривайки своята цел, страст и място в света.

Виж повече: Кандидатствай за Сезон 9 на 9Academy

Учредената в началото на 2014 г. фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България” е организацията, официално лицензирана да предоставя и координира програмата в България. Днес работи с повече от 60 училища и организации в 27 града в България и с над 500 младежи годишно.

В този епизод на #Studio9A ще научите как работи Наградата, както и:

  • С какво се занимава организацията и каква е историята ѝ по света и в България;
  • Защо младежите се включват в програмата; как Наградата печели тяхното внимание; как Наградата им помага;
  • Работа с училища, директори и учители;
  • Дарители, партньори, доброволци;
  • Как се промени работата на Наградата в хода на пандемията.

За инвестирането в по-доброто бъдеще, за доброволчеството, подкрепата към младежите, но и техните родители и учители, както и още много за развитието на Наградата в България, предизвикателствата и възможностите – ще научите във втория епизод от #Studio9A:

#Studio9A с гост Лилия Харизанова от Международната награда на херцога на Единбург в България

В следващия епизод на #Studio9 ще ви срещнем със Стойне Василев – финансов коуч, лектор и собственик на най-популярния сайт за собствен бизнес и лични финанси в България – SmartMoney.bg.

Всички епизоди от видео поредицата #Studio9A следете в YouTube канала на 9Academy и се абонирайте, за да не пропуснете нито едно от следващите видеа с добри примери, ценен опит и вдъхновение от света на предприемачеството, бизнеса и НПО сектора.

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата ни, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Блог