13, но за късмет: Let’s Go 2023 се задава със своето 13 издание тази пролет
Кандидатстване

13, но за късмет: Let’s Go 2023 се задава със своето 13 издание тази пролет


Let's go 2023

До 19-ти февруари е отворено е кандидатстването за Let’s Go: Програма за предприемачество за НПО  

Вълнението е същото, както при всяко начало на програмата, защото Let’s Go 2023 отново отваря вратите си в търсене на активни и мотивирани екипи от граждански организации, които искат да развият (или доразвият) социално предприемаческите си идеи

Какво всъщност е Let’s Go 2023?

Let’s Go 2023 е обучителна и менторска програма на Български център за нестопанско право, която дава шанс на граждански организации да развият идеята си за стопанска дейност и как тя може освен да работи като бизнес с кауза, да е и неразривно свързана с мисията на тяхната организация.

В програмата участниците придобиват ценни знания и умения забизнес и финансово планиране маркетинга и получават менторска подкрепа за развитие на своите идеи от експерти от бизнеса.

Програмата се провежда в периода март – май 2023 г. И включва онлайн обучения и менторски срещи, както и събития на живо. На завършилите участници се предоставя шанс да представят своите идеи пред жури по време на конкурса „Най-добър бизнес план на НПО“. Тази година той ще разпредели общ награден фонд от 30 000 лева под формата на инвестиции в бизнес плановете с най-голям потенциал за стартиране и развитие. 

За кого е програмта?

Let’s Go 2023 е подходяща за организации, които искат да стартират стопанска дейност, но имат нужда от знания, умения и подкрепа в този процес.

Програмата е отворена също и за екипи, които имат идея в главата си, която искат да развият на практика, но до момента не са го направили.

А критериите за подбор?

За участие в Let’s Go 2023 могат да кандидатстват граждански организации, които отговарят на следните изисквания:

-Да са регистрирани в обществена полза (сдружения, фондации и читалища) 

-Да са регистрирани/пререгистрирани в Агенция по вписванията 

-Да са мотивирани да развият идея и да я превърнат в бизнес план, както и да имат първоначален капацитет/потенциал да я стартират (с оглед наличните ресурси) 

-Да имат възможност да участват във всички предвидени в програмата обучения, менторски срещи и събития  

-От всички кандидати ще бъдат селектираниза участие 12 организации.

Таксата за участие в Let’s Go е 200лв за НПО.

13, но за късмет: Let’s Go 2023 се задава със своето 13 издание тази пролет 1

Какви са сроковете?

Кандидатстването се осъществява чрез попълване на онлайн формуляр ТУК до 23:59 ч. на 19 февруари 2023 г.

До 27 февруари 2022 г. всеки кандидат ще бъде информиран на посочен от него електронен адрес за резултатите от подбора. Одобрените кандидати ще получат покана за включване в Програмата и допълнителна информация. 

Веднъж приет в програмата, всеки кандидат ще получи: 

  • Задълбочаване на знанията си относно развитие на свързана с мисията стопанска дейност.
  • Менторска подкрепа и експертни насоки, с които да развие идеята си в бизнес план.
  • Подобряване на уменията да представя своите идеи и възможност да представи своите бизнес идеи пред компании, финансиращи организации и потенциални партньори.
  • Възможност да се състезава за финансова инвестиция в рамките на конкурса „Най-добър бизнес план на НПО“. 
  • Достъп до онлайн информационни и обучителни материали. 
  • Шанс да се запознае с представители на други граждански организации, които също си задават въпросите какво, как и защо да стартираме социално предприятие.

Не на последно място – всички организации, завършили програмата, стават част от сплотената общност от предишните издания. Те могат да преминат на “следващо ниво”, предлагайки своите продукти в ДарПазар, да взаимодействат с останалите и да покоряват нови върхове заедно. 

За да създаде среда за тези взаимодействия, БЦНП провежда срещи на общността, ангажира членовете ѝ в застъпничество по важни теми, създава уебинари за допълнителна подкрепа и други пространства организациите, които развиват социално предприемачески идеи да растат заедно.  

Ако искате да научите още за програмата, ангажираността на формата и да получите още ценна информация от БЦНП – последвайте този линк.

13, но за късмет: Let’s Go 2023 се задава със своето 13 издание тази пролет 2

За още новини и възможности, свързани с предприемаческата екосистема у нас, ни последвайте във FacebookLinkedin и Instagram ще откриете всичко ново около него и обученията, които сме включили в това издание. Не забравяйте да следите и нашия блог за всичко ново както около нас, така и около нашите приятели и партньори.


Блог