Каролина Дачева, участник в Сезон 6 за 9Academy: “Предизвика ме най-накрая да се посветя на истинското си призвание - едно трудно взето решение, което доста промени курса на кариерата ми.”
Кандидатстване

Каролина Дачева, участник в Сезон 6 за 9Academy: “Предизвика ме най-накрая да се посветя на истинското си призвание – едно трудно взето решение, което доста промени курса на кариерата ми.”


Каролина Дачева е участник в Сезон 6 на 9Academy.

Като част от поредицата „Алумни разказват за участието си в 9Academy“, днес ви представяме Каролина Дачева – авиоинженер по образование и стратег по природа.

Представи се с няколко изречения.

Казвам се Каролина и оглавявам екипа по Стратегически партньорства в Kanbanize- разрастваща се компания, която стои зад водещата в световен план платформа за Kanban. Радвам се, че чрез софтуера, който предоставяме, помагаме на клиентите си да се фокусират върху вършенето на смислена работа, вследствие на което имат повече време за иновации. Освен това, от ранна възраст авиацията ми е страст и съм авиоинженер по образование – завършила съм магистърска степен в тази специалност в Университета на Бристол. В свободното си време обичам да съм сред природата и много се радвам, че преоткривам наново България след години, прекарани зад граница. 

С какво се занимаваше преди 9Academy? А с какво се занимаваш сега и промени ли се нещо?

Имах доста монотонна и еднообразна работа – нещо, което не ми даваше покой. Към днешна дата ролята ми в Kanbanize е много интересна и иновативна –  всеки ден научавам нещо ново. Имам много свобода на действие – нещо, което носи и много отговорност, но точно това ми допада.

Защо реши да се запишеш за участие в 9Academy?

Желаех да получа практически уроци по развиване на успешен бизнес и да се запозная с интересни и предприемчиви хора.

С какво те предизвика 9Academy?

Предизвика ме най-накрая да се посветя на истинското си призвание – едно трудно взето решение, което доста промени курса на кариерата ми. Преди това никога не намирах смелостта да загърбя първоначалните планове, които си бях заложила от много ранна възраст. В Академията срещнах много хора, които бяха променили тотално професията си и бяха щастливи. Това ме впечатли и вдъхнови.

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? Защо? А най-любопитният?

Трудно мога да посоча кой модул е бил най-полезен, т.е. имах какво да си взема от всеки един. И все пак любимите ми бяха „Продажби“ и „Предприемачество“. А най-любопитен – „Личностно развитие“, защото научих много нови неща, включително и за себе си.

Какво научи за себе си в 9Academy?

Научих, че работата в корпорация не е единственият начин, по който мога да бъда успешна, полезна и да развивам допълнително уменията си.

Какво те изненада и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Учудих се колко много успешни хора бяха преминали през Академията. Преподавателите също бяха експерти в областта си. Не бях очаквала да придобия толкова много нови и полезни познанства.

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Много са, но със сигурност винаги ще помня „Панаир на идеите“, когато се запознахме с идеите на участниците. Тази платформа ми даде възможност да разкажа малко повече за това какво е „Лийн“- нещо, за което повечето участници не бяха чували преди.

Кое е най-ценното, което 9Academy ти даде?

Кураж и посока да следвам призванието си.

Какво ще посъветваш и пожелаеш на бъдещите участници в 9Academy?

Да извлекат максимално много от Академията – да се стараят да посетят колкото се може повече от лекциите и да участват активно в допълнителните активности като „Панаир на идеите“. Да бъдат отворени към нови запознанства и знания. Да пробват да презентират идеите си колкото се може повече – това дава страхотен опит в една безопасна среда.

Искате и Вие да се срещнете с толкова вълнуващи хора? Следете нашия сайт за още интервюта с алумни и лектори на 9Academy. Тази и друга полезна информация ще намерите в нашата фейсбук страница и инстаграм профила ни.


Блог