Как Кралят превзе сърцата ни - Photo King в интервю за 9 Academy - 9Academy
Кандидатстване

Как Кралят превзе сърцата ни – Photo King в интервю за 9 Academy


Photo King, будка за снимки

Идеята да ползваме фото будка от Photo King се роди още преди години по време на подготовката за едно от събитията ни. Тогава не се осмелихме, но пък никога не се отказахме от възможността да работим с тях. Моментът настъпи, когато и партньорите ни от Международната награда на Херцога на Единбург ни дадоха прекрасни отзиви за фото будката, а пък ние организирахме първия ни купон за рождения ни ден. И да, днес сме категорични, че това бе еднo от най-добрите ни решения. Photo King ни донесе много забавни моменти и усмивки, които запечата дигитално и на хартиен носител, така че да можем да запазим спомените задълго.

За да разберем повече, решихме да се свържем директно с Яни и Явор от Photo King:

Как се роди идеята за Photo King? Разкажете повече за вашата история.

Първата фото будка? Връщате ни доста снимки назад. 🙂

Казват, че сватбата е преломен момент в живота на човек. Така се случи и при нас. Събуждаш се една сутрин и осъзнаваш, че си закъснял от сватбения график на бъдещата си съпруга (с поне 1 година) и единственият начин да поправиш непоправимото, е оригинална идея. И за предпочитане е тя да бъде за нещо несъществуващо. По това време фото будките не бяха новост в световен план, но за България – все още мистично явление, подобно на мъж, избиращ цвят на дантела. 🙂 И понеже всички знаем, че любовта прави чудеса (освен поразии), може да се каже, че от любов се роди и реализира първата фото будка на Photo King. От тогава до днес, това е основната сила, която захранва „фабриката“ ни за усмивки върху снимки – вече и за широката аудитория.

Фото будките ни днес се утвърждават като отлично допълнение за фирмени събития от всякакъв характер – рождени дни, коледни партита, тийм билдинги, продуктови презентации, коктейли.

3

Какво се крие във фото будката, как функционира?

Във фото будката се крие магия, която смалява цяло фото студио до минимални размери. Тъй като изключително много държим на качеството, съвсем естествено сме заложили на професионална техника, която заснема и отпечатва за секунди снимки с отлично качество.

Обикновено подготвяме предварително персонален дизайн за снимките според повода и темата на събитието. Разбира се – и подходящи аксесоари. Гостите застават пред фото будката в най-чаровния си вид и натискат екрана за снимка. Имат 5 секунди да се коригират до още по-чаровен вид, виждайки на екрана как ще изглеждат в снимката. Щрак! Това е всичко. 🙂 Снимката е готова и може да се разпечата за секунди, изпрати на електронна поща или сподели в социалните мрежи.

И тъй като постоянството води до постигане на добри резултати, препоръчваме повторение на цялото „упражнение“, докато не се получи разтежение на лицевия мускул от усмивки. 🙂

Кои са предимствата на фото будката?

На първо място това са хартиените моментни снимки. Те носят по-различна (недигитална) емоция и сантиментална стойност. Може да се поставят в рамка или албум, и да съхранят задълго споменa от специален ден или събитие. Брандирането на снимките с персонален дизайн допълнително засилва емоцията от повода, а за фирмени събития е и чудесен маркетингов инструмент.

Чисто функционално, можем да се похвалим нескромно, че фото будките ни са проектирани по индивидуална и уникална технология, без аналог за България. Наличието на два екрана например, позволява услугата да се извършва с максимална бързина – докато някои гости се заснемат с един от екраните, други гости паралелно принтират снимките си на втория екран.

Екипът ни се гордее и с постоянна разработка на къстъм функционалности, които не могат да се открият в стандартен готов софтуер. Това ни дава възможност да бъдем адаптивни и непрекъснато да подобряваме и надскачаме себе си.

1 (1)

Кой седи „зад“ Photo King? Колко голям е вашият екип?

Екипът е нашето „тайно оръжие“ за масово унищожение на лошо на настроение. 🙂 Може да го определим като малък статистически, но практически космически. Щастливи сме, че през годините успяхме да създадем сплотен и готин екип от хора, които работят в синхрон като супер машина (за снимки). Ролята на всеки от нас е еднакво значима и знаем, че от старта на организацията до края на събитието, сме едно цяло и всеки трябва да свърши перфектно своята част, за да е красива „общата картинка“ – като снимка. 🙂 Философията ни е много проста – да правим най-доброто, на което сме способни. Защото нашата супер сила е много ценна – да усмихваме хората и да създаваме спомени.

Какви са предизвикателствата, които срещнахте, когато стартирахте? А в момента?

Не е за вярване (и за разправяне), но първата ни фото будка – от преди 5 години – се оказа несъвършена. 🙂 Предизвикателствата, пред които се изправихме, бяха свързани с оптимизация на пространството, както и функционални и естетически (но не и хирургически) подобрения. Вероятно отстрани всичко изглежда много забавно и лесно, но трудностите не бяха малко, докато достигнем до версия, отговаряща на поставените от нас стандарти.

Истината е, че сме перфекционисти в работата си и към днешна дата предизвикателствата си ги създаваме до голяма степен сами, като непрекъснато търсим начин да добавим стойност към услугите ни.

Кои са най-щурите събития, на които сте присъствали?

Щури са почти всичките ни събития. Вероятно ще се учудите как млади, стари, сериозни, ръководни или старомодни хора се преобразяват пред фото будката. Тя обикновено се превръща в „горещата точка“ на купона, където приятели се забавляват, непознатите се запознават и забавните моменти се увековечават.

Съвсем скоро бяхме на едно много щуро събитие – рожденият ден на 9 Academy. Благодарим ви за доверието и прекрасните емоции, с които „заразявате“ дори от снимка. 🙂

4

Разкажете за някой забавен момент или гаф по време на някое събитие.

Гаф? Сещаме се за едно събитие в Боровец. Колегата, пристигайки в хотела, осъзнава, че е взел със себе си грешен фон за снимки. Само да добавим, че събитието се случва на 1-ви април. 🙂 Мина известно време в шеги и закачки, защото никой не повярва, но.. постепенно шегите загубиха образ и подобие. Разбира се, 3 минути по-късно пътувахме за Боровец с правилния фон, установихме среща с колегата посредата на пътя и мисията завърши успешно и навреме, без никой да разбере. До днес. 🙂

А забавните моменти са безкрайни. Във вихъра на купона гостите са преобръщали фона за снимки, заснемали сме телесни части, непредназначени за публично достояние (още по-малко „архивиране“). 🙂 Често за гостите това е първи досег с фото будка и е прекрасно да наблюдаваш искрените им реакции на забавление – преоткриваме се всеки път чрез техните емоции. В този ред на мисли и за нас важи леко клишираният израз „Избери си работа, която обичаш, и няма да ти се наложи да работиш нито един ден“. Да, може да не ни се налага да работим, но за сметка на това пък ежедневието ни е безкраен купон, широки усмивки и готини снимки. 🙂

Още за фото будката може да прочетете и тук.


Блог