Innowave Summit 2022: Българска бизнес конференция с европейски мащаби
Кандидатстване

Innowave Summit 2022: Българска бизнес конференция с европейски мащаби


innowave 2022

Дигитализация, световни брандове, предприемачество и възможности за развитие по време на едно събитие. И то не къде, а съвсем близо до България – в румънския град Клуж-Напока. В глобализирания свят, в който живеем, това не е мечта, а напротив – напълно постижима реалност, която ще видим този месец. Най-хубавото? Събитието е българско и се казва Innowave Summit 2022.

Innowave Summit 2022

Повече от 600 собственици на бизнеси, C-level мениджъри и бизнес представители, фондове за рисков капитал, бизнес ангели, инвеститори и най-перспективните европейски стартъпи от 28 страни ще бъдат част от едно от най-значимата високотехнологична конференция в Югоизточна Европа. От 18 до 20 май по време на събитието ще се срещнем както със световни брандове и фондове за рисков капитал, така и с представители на различни институции, като

 • Дубравка Шуица – Вицепрезидент на Европейската комисия, Европейски комисар по Демокрацията и Демографията
 • Мария Габриел – Европейски комисар по Иновациите, Науката, Културата, Образованието и Младежта
 • Апостолос Цицикостас – Председател на Европейския комитет на регионите
 • Флорин Къцу – Министър-председател на Румъния
 • Емил Бок – кмет на Клуж-Напока
 • Харолд Грубър – ръководител на цифрова инфраструктура в дирекция „Проекти“ на Европейската инвестиционна банка и още много други.

Чрез ключови акценти в програмата на събитието, то ще подпомогне още по-голямото утвърждаване на Варна като един от центровете на знанието, като ще допринесат и за още по-голяма видимост на силната връзка между двата града.

Ето и кои са съпътстващите събития по време на Innowave Summit 2022:

 • Europe Goes Local
 • CITIES.YOUTH.FUTURE
 • Официалното създаване на Мрежата на Европейските младежки столици
 • Първото регионално състезание в Румъния за най-голямото стартъп събитие – Startup World Cup. Победителят ще има шанса да се състезава с най-добрите стартиращи компании в света за наградата от $1,000,000 USD на 30 септември, 2022 в Сан Франциско.
 • Старт на първия Европейски хъб, насочен към иновациите в селските райони и първото стартъп село в Румъния Startup Village Transylvania.

Всички тези активности имат за цел да поставят на дневен ред иновациите и приноса на младите хора към положителната промяна на градовете в Европа, случваща се благодарение на участието на младежта.

Innowave Summit 2022 се провежда за шеста година, като в предишните си издания именно то успя да постави Варна на световната карта на високотехнологичните градове. То успя да утвърди себе си като първото стартъп и бизнес събитие в региона, позиционирало се през 2016 и 2017 като най – голямата технологична конференция извън столицата и наложило се през 2018 и 2019 като едно от най-значимите събития за иновации и технологии в Европа. Със шестото си издание, Innowave Summit придобива ново европейско измерение пренасяйки успешните модели и добри практики, от града, в който стартира – Варна, в един от най-иновативните европейски градове – Клуж-Напока – финалист за титлата Европейска столица на иновациите 2020.

Димитър Василев, председател на Български Бизнес Форуми и организатор на събитието, обяснява концепцията зад него по следния начин:

„Единството на практика и надграждане върху сътрудничеството и взаимната подкрепа, които Варна и Клуж-Напока развиха през последните години. Нашите общности се изправят пред сходни предизвикателства при съвместимост на екосистемите. Чрез Innowave Summit, каним всички заинтересовани страни да се присъединят към нас, за да преминем към прагматични и конкретни проекти, действия и бизнес решения. Конференцията Innowave Summit ще събере политици, европейски стартъп общности, иновативни лидери от регионалния и глобалния пазар.”

Подробности за конференцията и как да участвате в нея можете да прочетете ТУК.

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата ни, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Блог