Хората, които не чакат промяната, а я задействат - 9Academy
Кандидатстване

Хората, които не чакат промяната, а я задействат


промяна

Едно писмо към всички потенциални участници в Академията на големите възможности 

Здравейте, приятели,

Казвам се Велина и бях участник в осмото издание на 9Academy. Пиша това писмо в прозореца преди началото на следващата бизнес академия. То е моят разказ за четиримесечното приключенстване в програмата.

Отварям този прозорец пред вас, за да ви покажа света на успелите, които помагат и на други да успяват. 

Беше усоен месец март, навръх локдаун. Вече бяхме привикнали да работим и учим в измамния комфорт на домашната обстановка. Мрачното време се задържа дълго и загнезди усещането, че “никак не ми е до тази магистратура, дето я записах”. В такъв един изгубен момент се натъкнах на бизнес академията, която предлагаше интригуваща програма и шанс за свежи контакти през пролетта. Разгледах материали, четох отзиви, чух основателите – Байчо и Милена, да споделят за идеите и стремежите си, свързани с неформалното образование и с общността от компетентни и отзивчиви професионалисти, и нещо в мен просветна. Електрическата верига на следващата ми цел най-сетне проработи и неусетно попълних формата за кандидатстване.

Няколко седмици по-късно, когато Академията стартира с първото онлайн събитие, си дадох сметка, че се впускам в една социална авантюра, за да намеря пътя, но и съмишленици, с които да вървя по него.

Малко по малко, с напредването на лекциите и движението през различните модули от програмата, денят порастваше, а моята цел придобиваше все по-ясни очертания. Винаги съм се занимавала с писане, това стана моя професия и остана мое хоби, но никога преди това не съм се осмелявала да остойностя уменията си. А нека бъдем честни – всеки успех, независимо от какво естество е, има материално измерение. Участието в Академията ми даде различен поглед – как и защо хората, създаващи творчески продукт, могат да печелят аудитория, но и средства, използвайки своя потенциал и този на света, в който живеем. 

Хората, които не чакат промяната, а я задействат 1

Новата перспектива ме подтикна да се заема с една дълго отлагана мечта – направата на личен блог и заявката аз съм пламенен storyteller – разказвач на истории и мога да ви помогна да разкажете своята. Звучи самоуверено, нали? Понякога всичко, от което имаме нужда, е да посеем зрънце вслушване, зрънце разбиране, зрънце вяра и да ги поливаме редовно! Е, това направи екипът на 9Academy с моя проект за личен блог и брандинг в зародиш: предизвика ме да го посея в модула “Панаир на идеите” и продължи да го полива с кураж и насоки за подобрение и след него. 

Днес съм изправена пред решаваща крачка – да обявя блога си за завършен и да го пусна в необятния нет до всички, които имат интерес от моето съдържание. Едва ли щях да стигна до тук, ако не бях чула “давай, Вели, нещата, които правиш са ценни – ще ти помогнем да намериш своята публика. Точно толкова лаконично и точно толкова мотивиращо. 

Мога да изреждам дълго какви са ползите от обучението и срещата с лекторите, но няма да прозвучи вълнуващо, колкото е. Информацията е на сайта и самите организатори са отворени и отдадени на Академията, за да попитате и получите реалистични отговори. Впрочем, това е нещо, което харесах в тях от самото начало – за разлика от много други обучителни програми и курсове, хората зад 9Academy са професионалисти, но от готините – които не натрапват егото и постиженията си. Работят гъвкаво, коректни са в информацията и действията си. Няма да ги чуете да се хвалят, както и лекторите, защото те са там да обменят знания и опит с участниците и да ги насърчават в реализацията на техните проекти. 

Хората, които не чакат промяната, а я задействат 2

Личното отношение и индивидуалния подход към всеки – независимо от сферата му на дейност и посоката на мечтите му, ме спечелиха. От една пъстра селекция от личности с различни профили, 9Academy формира общност от съмишленици, хора с различни интереси, но сходен мироглед и желание за промяна в средата, в която работим и се развиваме.

Никой няма да ви обещае бляскаво бъдеще, кариера или светкавична реализация на идеите след обучението. Единственото, в което аз мога ви уверя през опита си е, че 9Academy е мястото, което ще ви помогне да разпознаете и оцените своите възможности – лични и професионални, и да се възползвате от тях.

Хората на 9Academy не чакат промяната, те я задействат в свързването с другите. Това е силата и спойката на общността. 

Заповядайте в Академията на големите възможности!

Поздрави,

Велина

Искате и Вие да станете част от това общество от млади професионалисти? Кандидатствайте до 10 септември за Сезон 10 на 9Academy! Научете повече за Академията, като последвате линка.

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата ни, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Блог