„Цялото преживяване в 9 Academy е ценно“ според Теодора Черкезова от екипа на 9 Academy - 9Academy
Кандидатстване

„Цялото преживяване в 9 Academy е ценно“ според Теодора Черкезова от екипа на 9 Academy


„Цялото преживяване в 9 Academy е ценно“ според Теодора Черкезова от екипа на 9 Academy 1

Теодора Черкезова (Теди) е един от най-обичаните и усмихнати членове на екипа на 9Academy, който прие и обикна идеята за бизнес обучение в 9 модула още в самото начало. Професионалните ангажименти на Теди ѝ попречиха да присъства често на обученията, но участието ѝ в Академията беше повече от осезаемо – тя помага за поддръжката на сайта на 9Academy, проведе интервюта с лектори, взе активно участие в организацията на основните събития.
Прочетете какво сподели Теди за себе си, как вижда участието си в 9Academy и какво очаква в следващото издание.

Как попадна в 9Academy?

Случайно. Не, няма нищо случайно. Бях сред групата ентусиасти, които бяха поканени за съдействие и откликнаха на тази идея. Спомням си и вечерта на сбирката, когато Байчо, Миленка и Мария споделиха какво искат да осъществят. В началото дори не предполагах, че ще бъда част от инициатива, която ще се превърне в нещо толкова полезно и значимо.

С какво се занимаваш извън 9Academy?

От професионална гледна точка – с маркетинг и комуникации. От образователна гледна точка – все още съм студент, остава ми един семестър до завършване на магистратура „Трудова и организационна психология“ в СУ. А иначе – отглеждам цветя, опознавам нови хоризонти, търся предизвикателства и приключения.

Как виждаш връзката образование-бизнес в България?

Сложна и надявам се, с тенденция към развитие в положителен план. Смятам, че е необходима значителна промяна в образователната ни система, за да имат след това излизащите с диплома практични умения, които да приложат в професионален план.

Методите на преподаване не са подходящи за динамиката на ежедневието ни, поне в повечето университети според мен. Студентите се нуждаят от друг вид поднасяне на материята, по-интерактивен, по-бизнес ориентиран, по-вдъхновяващ дори.

Темата е доста обширна и се надявам, че на закриващото събитие на 9 Academy, сме успели да очертаем основните точки. Но промяната се случва постепенно и резултатите няма да закъснеят.

С какво запомни първото издание на 9Academy?

Текстове, въпроси, интервюта, редакция. Моята задача беше по тази част и се шегуваме, че съм човекът от онлайн пространството, който е някъде там, но знае винаги какво се случва.

И все пак – огромен ентусиазъм и желание за развитие, усмихнати и мотивиращи млади хора, страхотни лектори, преодолими трудности, екипна игра и най-вече нови и ценни приятелства. И! Това е само началото…

Какво очакваш в следващото издание?

Очаквам отново много емоционални моменти и реализирани проекти като koshnitsata.com, ако може да са повече от един дори. Въпреки че това, че един проект стартира, определено надмина и нашите очаквания. Което е чудесно!

Също така, от страна на екипа на 9 Academy – надграждане на уменията, усъвършенстване, така че да дадем на участниците възможно най-полезното за тях.

Кое според теб е най-ценното, което 9 Academy дава на своите участници?

Не мога да назова едно най-ценно, защото цялото преживяване в 9 Academy е ценно, а то включва множество други компоненти. Както изброих вече, нови контакти и приятелства, умения, характер, промяна в положителен аспект и забавление. Caring – Sharing – Fun, какво повече да искаш от това?

 


Блог