"Българското образование има нужда от 9 Academy. Бизнесът в България също.", Кристиян Михайлов от екипа на 9 Academy - 9Academy
Кандидатстване

„Българското образование има нужда от 9 Academy. Бизнесът в България също.“, Кристиян Михайлов от екипа на 9 Academy


"Българското образование има нужда от 9 Academy. Бизнесът в България също.", Кристиян Михайлов от екипа на 9 Academy 1

Кристиян Михайлов или просто Крис, е част от екипа на 9 Academy от самото начало на Академията. Крис завършва магистратура по Бизнес администрация, но интересите му далеч не са  само в тази бласт.

Тъй като е изключително запален по фотографията, все още любителски, Крис помагаше в заснемането на не малка част от събитията, също така помагаше много и за онлайн  репутацията на Академията.

Макар рядко да признава, той се занимава не само с фотография и онлайн реклама, но и с продажби. Крис е изключително заинтересована личност относно всичко случващо се в България и по света, но най-вече е дълбоко свързан с бизнеса и младите хора.

Любопитните неща около него не свършват дотук. Наскоро той стартира проект „На по бира с Крис“, накратко Видео блог за млади и успешни хора, които вдъхновяват, променят и създават. Не след дълго ще се запознаете и с авторския му проект, свързан именно с младите и бизнеса в България. Но няма да издаваме всичко сега.

Как  и защо се запали по фотографията, какво за него е 9 Academy и повече любопитни подробности за Крис, ще  прочетете в интервюто с него.

 

Крис, ти си всестранно развита личност, разкажи малко повече за себе си и какво обичаш да правиш?
Вероятно говориш за това, че съм зодия близнаци, но се чувствам сякаш в мен живеят повече от 5 човека + един мармот. Това ми помага и вреди едновременно (мармотът само помага). В първия сезон на 9 Academy взех участие, като заснемах част от събитията и се грижех заедно с екип от готини и доста себераздаващи се хора за онлайн репутацията на Академията във Фейсбук.  През останалото време обичам да се занимавам любителски (все още) с фотография, пиша стихове от време на време, разработвам заедно с екипа ми образователен стартъп, интересувам се от onlinе маркетинг и съвсем скоро ще видите мой авторски проект свързан с бизнеса и младите хора в България. За останалите неща с които се занимавам ще ми трябва второ интервю.

 
Какво те запали по фотографията и какво ти дава тя?
Фотографията е съвкупност от различни емоционални състояния, които човек може да изрази през обектива с помощта на милиони цветове и правилната светлина.  От малък обичам да снимам и винаги когато си купувах мобилен телефон, гледах основно какво е качеството на камерата на един апарат. Но да се върнем на основния въпрос – дава ми свободата да изразя как аз виждам нещата през обектива. Дава ми свобода, възможност да експериментирам и да се забавлявам. Знаеш ли колко странно реагират хората когато отивам да се запозная с тях, само защото на врата им виси някой DSLR?

 
Първият сезон на 9 Academy приключи, как се чувстваш и какво научи от Академията?
Зареден съм за нов сезон, в който да мога да взема по-голямо участие. Българското образование има нужда от 9 Academy. Бизнесът в България също. От 9 Academy научих, че няма невъзможни неща като цяло. Ако искаш нещо да стане, просто го правиш и вкарваш всичките си усилия, за да стигнеш до края. Научих също, че от основно значение е екипната работа, да се стремиш към по-добро бъдеще и да залагаш основно на действията. Академията може да научи всеки един от създателите и участниците в нея на страшно много неща, а това дори не се усеща.

 

Какво ти се иска да промениш в образованието и бизнеса в България и мислиш ли, че 9 Academy е стъпка към тази промяна?
Искам самата среда да е по-неформална, да може да разчитаме на думата си и чрез действията да я защитим. Сегашният модел на образование в България е остарял до огромна степен и рядко се залага на неформалното учене. Сякаш огромна част от преподавателите и хората занимаващи се с образование са забравили значението на самата дума. Нужно е да се излезе от тази матрица на мислене, да се стремим да създаваме модерно образование. Точно тук виждам и ролята на 9 Academy – ключ към модерното образование което свързва млади и вярващи в себе си хора с бизнес климата. Да събереш хора с идеи, да ги запознаеш с практици от различни области, да им протегнеш ръка чрез модерни образователни методи и да не спираш да ги вдъхновяваш – тези стъпки видях в 9 Academy.

 


Кое според теб е най-ценното, което 9 Academy дава на своите участници?
Опит, контакти, нови възможности за развитие, огромна доза от емоции и страшно много спомени.
Това даваме ние плюс още много допълнителни бонуси, а за да разбере всеки млад човек кои са те, нека кандидатства за вторият сезон на Академията.

 


Блог