Нова година, нов Бизнес казус: или как участниците в Сезон 10 се справиха с първата си практическа задача?
Кандидатстване

Нова година, нов Бизнес казус: или как участниците в Сезон 10 се справиха с първата си практическа задача?


ментори

2023 година едва започна, но участниците от Сезон 10 на 9Academy са в пълна бизнес готовност. На 5 и 6 януари, всички те имаха възможността да представят своите решения на конкретни казуси, свързани с устойчивото развитие на иновативна апликация, както и на съществуващо социално предприятие. Те бяха разделени на четири групи, а менторите бяха ключова част от процеса – на първите две това бяха Никола Танев, Ралица Ралчева и Анна Ценова, а на останалите – Биляна Лесидренска, Люба Рублева и Любомира Велчева.

Какво представлява работата по бизнес казуса? 

Въпреки многобройните обучения и знания, които участниците от Сезон 10 на 9Academy получават, тяхната истинска сила се проявява чрез работата по бизнес казусите поставени от Академията. Накратко, работата по бизнес казусите е повратната точка от 7 сезон насам, в която участниците прилагат наученото от Академията досега. 

Какво научихме от първото представяне на групите? 

По време на първото представяне, разпределените в 4 групи участници трябваше да презентират своите идеи по така зададените казуси, прилагайки на практика наученото от модулите Предприемачество и Маркетинг, Реклама и ПР. Част от въпросите, които работата по бизнес казуса повдига и на които участниците търсеха отговори, са:

  • Колко ключова е презентацията на един проект? 
  • Кои са методите за успешна работа в екип? 
  • Как трябва да изглежда планът за развитие както на бизнеса, така и на социалните предприятия? 
  • Какви са нуждите на клиента и как те могат да бъдат удовлетворени? 
  • Как да прилагаме вече наученото в бизнес практиката?
  • Каква е ролята на социалните медии и комуникациите в един бизнес? 

Благодарение на отборната игра, както и на безценните съвети от менторите, първото представяне на работата на групите премина повече от успешно. Менторите, както вече споменахме, помогнаха на четирите групи като внимателно анализираха презентациите им, както и цялостната работа по казуса. В качеството си на експерти, те допринесоха за групите в изчистването на проблемите по техните презентации, както и с решения, които ще доведат работата по бизнес казуса на следващото ниво. 

Ментори в първото представяне на бизнес казус в Сезон 10:

Експерти, алумни, приятели и дори част от екипа на Академията се заеха с нелеката задача да бъдат ментори по Бизнес казуса на Сезон 10. Ето и кои са те:

Никола Танев е основател и CEO на New Wave Digital – дигитална агенция, предлагаща разнообразни решения в направления като eCommerce, създаване на съдържание и подобряване на конверсии чрез оптимизиране на уеб дизайн, както и CEO на True Insights – Product Page Quality Analyser. Също така – алумни на 9Academy. 

Ралица Ралчева e мениджър „Дизайн на услуги“ в Софарма Трейдинг и експерт в сферата дизайн мисленето и развиването на продукти и услуги. Ралица е лектор и дългогодишен приятел на 9Academy. 

Анна Ценова e експерт с над 7 години опит в сферата на дигиталните маркетинг и комуникации, а в момента е Мениджър „Маркетинг и комуникации“ в Updata One. Лектор и алумни на 9Academy. 

Биляна Лесидренска е съосновател и СЕО на BotanicLab – компания за интериорно и екстериорно озеленяване и технологични иновации в сферата на озеленяването. Биляна също е от алумните на 9Academy.

Люба Рублева e експерт в сферата на маркетинга и комуникациите, координатор „Дигитални комуникации“ във фондация „Четири лапи“ и част от екипа, организирал кампанията победител #soundoff за ограничаване на фойерверките поради стреса, причинен на домашните любимци. Алумни на 9Academy. Основател на Amalgama Art.

Любомира Велчева – Изпълнителен директор на „Международната награда на Херцога на Единбург – България“ в периода 2013-2021 година, към момента е консултант Обучение и организационно развитие в InManagement. Любомира е съосновател на 9Academy. 

Благодарение на менторите участниците успяха да видят работата си през съвсем нова перспектива. Дискусиите с тях след всяко представяне донесоха още храна за размисъл на участниците и допринесоха за надграждането с още полезни знания и заключения. За нас, екипа на 9Academy, е безценно да видим как алумни, лектори и участници заедно търсят решения на предприемачески проблеми. Затова ще продължаваме да намираме начини да внедряваме практическата насоченост все повече в Академията, тъй като тя е наш основен фокус.

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата ни, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Блог