Balkan ECommerce Summit 2023: Дигиталните Балкани се събират в София - 9Academy
Кандидатстване

Balkan eCommerce Summit 2023: Дигиталните Балкани се събират в София


balkan ecommerce summit 2023

На 4 и 5 април тази година поредното издание на Balkan eCommerce Summit ще се проведе не къде да е, а в София.

Как дигиталната търговия се е изменила през последната година, какви са плюсовете и минусите на балканските пазари и какви са визиите на държавите от полуострова за техните респективни пазари, са само част от темите, които ще бъдат засегнати на двудневния семинар.

Balkan eCommerce Summit ще събере повече от 450 собственици на магазини за онлайн търговия и логистични експерти от над 10 балкански държави. По време на събитието ще имаме възможност да се насладим както на двудневен бизнес нетуъркинг, така и на топ презентации за тенденциите в електронна търговия на балканите и сесии за изграждане на бъдещи бизнес взаимоотношения. 

Гостите на събитието ще могат да се срещнат с професионалисти в областта на дигиталната търговия от България, Румъния, Гърция, Хърватия, Сърбия, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Турция, Албания, Косово, Черна гора и Молдова.

Всеки, който се интересува от онлайн продажби на територията на споменатите пазари, ще има уникалната възможност да се срещне с местни дигитални търговци и логистични експерти. 

Говорителите на конференцията са добре познати професионалисти от сферата на дигиталната търговия на Балканския полуостров. Те не само ще представят презентации за търговското състояние на техните държави, но и ще споделят от своя личен опит и знания на присъстващите. Част от гостите са: 

 • Belma Agic – изпълнителен директор на Асоциацията за електронна търгови на Босна и Херцеговина. 
 • Daniel Biran – ръководи екипа за бизнес развитие на eBay за глобалните пазари.
 • Cornel Morkov – заема позицията на главен търговски директор във FAN Courier, водещата компания в румънската логистична индустрия.
 • Marcel Majsan – консултант по електронна търговия в собствената си компания – Ecommerce d.o.o. и президент на Асоциацията за електронна търговия за Хърватска
 • Mihai Manuscu – писател, продуцент и комуникационен специалист, известен най-вече с филма си „Дървото на желанията: Спомени от детството“, където е сценарист и продуцент. 
 • Orhan Gazibegović – президент на Асоциацията за електронна търговия на Босна и Херцеговина
 • Светлозар Димитров – управляващ партньор в euShipments.com

Даниел Биран, ръководител на екипа за бизнес развитие за глобални пазари на eBay, ще открие лекционната част на Balkan eCommerce Summit – иновативно събитие в областта на електронна търговия, което ще се проведе в София. 

Веднага след нейната лекция на сцената ще се качи Петър Йевтич – водещ екипа за глобална електронна търговия в Httpool – официалният партньор по продажбите на Facebook на няколко континента. Петър ще говори на темата „Важни насоки за работа при конвергирана електронна търговия на различни пазари”. Петър е водещ експерт в консултирането на различни сегменти компании от гледна точка на бизнес развитие на нови пазари. 

Част от останалите лекции и дискусии в рамките на събитието включват:

 • Високотехнологични решения за екомерс
 • Бъдещето е Live
 • Презентация на румънския пазар
 • Вътрешни и трансгранични логистични решения за електронна търговия
 • Маркетинг панел

Освен с интригуващи гост лектори форумът се откроява и с мащабна експо зона. На нея могат да се срещнат най-добрите доставчици на услуги в сферата на електронна търговия от целия Балкански регион, които ще предоставят на гостите на Balkan eCommerce Summit готови решения за създаването и управлението на успешен международен онлайн бизнес.

Конференцията се организира от eCommerce Academy, която е най-голямата общност за електронна търговия в България. Има голямо присъствие в социалните медии, YouTube канал с над 300 професионални видеоклипа, аудио подкаст с над 24 епизода годишно и две публикувани книги. Организира националните награди за електронна търговия, различни конференции и образователни събития.

Най-ценното и уникално на този първи по рода си балкански форум според организатора Никола Илчев от eCommerce Academy е, че

“ще даде възможност на представители на всички тези пазари да се срещнат на едно място и обменят ценен опит и идеи, както и да намерят начини за още по-добра търговия между тях. Обединен, балканският полуостров е един не малък пазар, който е апетитен за всеки електронен търговец и на това събитие може да се намери както много полезна и вдъхновяваща информация, така и много нови контакти с потенциални партньори, доставчици на услуги и други, с които се общува на живо лице в лице.”

Освен обща информация за електронна търговия, по време на балканското събитие ще станете участници и в дискусионни панели с лектори модератори по теми като Cross-border logistics, Cross-border marketing, New technologies и други, както и ще видите уникални презентации на живо за отделните пазари от балканския полуостров, изнесени от месни специалисти и разпознаваеми лидери там.

Официалният език на Balkan eCommerce Summit е английски и билетите вече са в продажба тук , където можете да се запознаете детайлно с програмата, партньорите, лекторите и какво да очаквате.

За още новини и възможности, свързани с предприемаческата екосистема у нас, ни последвайте във FacebookLinkedin и Instagram ще откриете всичко ново около него и обученията, които сме включили в това издание. Не забравяйте да следите и нашия блог за всичко ново както около нас, така и около нашите приятели и партньори.


Блог