Мисли глобално, действай локално: Бъдещето на градовете и селата и Panda Labs
Кандидатстване

Мисли глобално, действай локално: Бъдещето на градовете и селата и Panda Labs


градовете и селата

Иновативните решения в ежедневието ни често са малките стъпки, които правят промяната. В урбанизирания свят, в който живеем, е повече от важно както спрямо нас, така и спрямо природата, да фокусираме усилията си в създаването на иновация на локално ниво. Затова сме щастливи да споделим, че Panda Labs, програмата за младежки иновативни проекти и предложения, се завръща за втора година с нови казуси по най-належащите екологични и социални световни проблеми.

Бъдещето на градовете и селата е името на новия семестър на Panda Labs.

Програмата напълно безплатно дава шанс на младежи от 15 до 25 години да представят своите предприемачески идеи, да ги усъвършенстват и да докажат, че младежта у нас повече отвсякога мисли за благото на обществото и природата. 

Вижте повече: Кандидатствайте за Сезон 10 на 9Academy

По време на семестъра природозащитници, предприемачи, експерти и ментори ще подпомогнат развитието на проекта ви, чрез който да допринесете за решаване на настоящите проблеми на засилващата се урбанизация. Такива са: 

  • Препълването на градовете.
  • Обезлюдяването на селата.
  • Дисбаланс в регионален план. 
  • Екологичните проблеми, до които урбанизацията води. 

Panda Labs е вашата програма, ако вие имате: 

  • Иновативно и екологично решение на горепосочените проблеми. 
  • Желание да помогнете за устойчивото развитие на цялото ни общество. 
  • Нужда да откриете съмишленици, с които да продължите работата по процеса.

До 20 октомври всеки желаещ на възраст между 15 и 25 години да предложи своята визия за устойчиво и екологично решение в посока развитие на градовете и селата. Ако и вие горите за науката, технологиите, иновациите и предприемачеството, сега пред вас се открива“зелена светлина” да докажете смисъла на идеята си.

Тези от вас, които станат част от втория семестър на Panda Labs, ще имат възможността през месец ноември да се включат в над 20 младежки отбора и да вземат участие в тридневни хакатони, за да работят над свои идеи и решения, свързани с актуални предизвикателства пред градовете и селата. Отборите с най-иновативните и зелени идеи ще продължат в мастър клас в началото на 2023 г. и ще се състезават за стартово финансиране от 7 000 лв.

Програмата на семестъра включва още: 

  • Хакатони под формата на двудневни състезания на отбори. Първата част ще се състои от 3 главни модула – история на проблема, наука и бизнес. Втората част е фокусирана върху работата на самите отбори за търсене на иновативни решения и тяхното представяне пред жури. В края на всяко събитие, проведено онлайн или на живо в София и Русе, най-добре представилите се отбори ще бъдат поканени на едноседмичен Мастър клас.
  • Мастъркласове в рамките на 7 дни, в които всеки отбор ще има шанс да прави научни експерименти и да подобри уменията си в сферата на бизнеса, иновациите и опазването на околната среда.
  • Стипендии в размер до 7000 лв., чрез които отборите победители могат да развият прототип на представената от тях идея. Дори и да не се класирате за Мастър клас и да не спечелите наградата, екипът на WWF България ще може да ви свърже с различни центрове и организации за кариерно развитие. Така ще получите шанс за практически стаж или дори работа в някои от компаниите, които ще се включат в програмата.

Ако искате да стартирате уверено развитието на своята екологична идея, кандидатствайте за Panda Labs Gen ll до 20 октомври. Повече за програмата, лекторите и как да кандидатствате, ще научите тук.

Следете нашия сайт за още новини както от 9Academy, така и от нашите партньори. Тази и друга полезна информация ще намерите в нашата фейсбук страницаинстаграм профила ниLinkedIn и нашия youtube канал.


Блог