Антония Калчева: Не си поставяйте граници, създавайте контакти и черпете вдъхновение - 9Academy
Кандидатстване

Антония Калчева: Не си поставяйте граници, създавайте контакти и черпете вдъхновение


Антония Калчева е уастник в Сезон 4 на 9Academy. Занимава се дълго време с Европейски проекти, до момента, в който решава, че това не е нещото, което иска да прави цял живот.

Антония Калчева е уастник в Сезон 4 на 9Academy. Занимава се дълго време с Европейски проекти, до момента, в който решава, че това не е нещото, което иска да прави цял живот. В момента е запалена по дигиталния маркетинг и наесен мисли да задълбочи знанията си в тази посока. Обича лятото, морето, хубавата музика и интересните хора.

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Записах се за участие в 9 Academy, защото имах огромна нужда от промяна, от това да срещна нови хора, да направя нещо за себе си и не на последно място – да разширя познанията си за бизнеса, които първоначално не бяха много големи. Вътрешно в себе си бях убедена, че Академията е точното място за това и че ще прекарам изключителни 6 месеца. Не сгреших!

 С какво те предизвика 9 Academy?

9 Academy ме предизвикваше постоянно. Като се започне още от самото начало – с представяне пред всички непознати 50 участници + екип, премине се през рефлексиите, модулите за личностно развитие, в които споделяш най-големите си фалове и страхове. Излизаш от зоната си на комфорт, първоначално си стреснат и притеснен, но в края на деня се чувстваш горд от себе си, по-уверен и вдъхновен.

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? Защо? А най-любопитният?

Тъй като цял живот съм се занимавала с хуманитарни науки, в някои от модулите нямах почти никакви познания. Във всеки имаше нещо полезно, което мога да си взема и което да запомня. В този ред на мисли най-много при мен се откроиха модули „Digital/IT“, „ПР“ и „Продажби“.

Най-вдъхновяващият и любопитен за мен беше модул „Предприемачество“. Всички обучители в него имаха невероятни истории и последващи провали, от които са си извлекли поука и благодарение на упоритостта и находчивостта си, в момента са успешни и реализирани предприемачи.

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Като цяло, аз съм човек на отлагането – винаги чакам перфектния момент, който никога не идва. В 9 Academy научих, че не трябва да си губиш времето, а да го оползотворяваш по най-добрия начин според теб. Всички обучители повтаряха, че най-важното е  да не спираш да работиш върху себе си, а историите, които чух, ме убедиха, че има ли желание – винаги се намира начин. Трябва да си поставяш правилните приоритети, да знаеш защо го правиш и да не губиш реална преценка за себе си и за света, който те заобикаля.

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

За пореден път се убедих, че хората, с които се обграждаш, имат огромно влияние върху теб самия. Имах щастието да се запозная с добри, целеустремени, умни и забавни такива, с които продължаваме да се виждаме и до ден днешен на всяко 9-то число от месеца и да си помагаме, искаме съвет или просто споделяме. Няма къде другаде да попаднеш в толкова различна и същевременно сплотена общност.

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Спомням си откриващото събитие все едно беше вчера. Не спрях да се усмихвам през целия ден. Чувствах се като първокласничка – толкова ново, любопитно и зареждащо преживяване. Всички формални и неформални събития са ме зареждали положително. Дори след тежък работен ден самата мисъл, че вечер си на лекция и ще видиш всички усмихнати лица около себе си, е достатъчен мотиватор да не пропуснеш събитие, макар и навън да е -10 градуса.

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?

Бъдете отворени и широкоскроени, забавлявайте се. Не си поставяйте граници, създавайте контакти и черпете вдъхновение. 9 Academy се случва веднъж в живота.


Блог