Алумни разказват за участието си в 9Academy: Какво е Академията за Вася, Паолина и Павел?
Кандидатстване

Алумни разказват за участието си в 9Academy: Какво е Академията за Вася, Паолина и Павел?


Алумни разказват за участието си

Излизане от зоната на комфорт и придобиване на много знания и умения както за бизнеса, така и за самите тях – това са само някои от основните фактори за решението на нашите Алумни да се включат в 9Academy. След края на Сезон 8, те имаха време да рефлектират още по-обстойно върху преживяното по време на обучителния процес. Затова днес Ви срещаме с част от тях и историите им, предизвикателствата и вълненията, с които Академията ги е срещнала в последното си издание. 

Алумните, които разказват за участието си този път, са Паолина Илиева, Павел Първанов и Вася Качешмарова. Нека сега Ви запознаем още по-добре с едни от лицата на Сезон 8 на 9Academy. 

Всеки един от тях научава по различен начин за съществуването на Академията. Докато Паолина изчаква правилня момент да се запише още от Сезон 1 на 9Academy, то Вася разбира, че няколко нейни колеги са преминали през обучителната програма. В същия този “правилен момент” пък Павел случайно се среща с Академията чрез фийда си във Facebook. И тримата обаче разбират, че именно сега е правилният момент да скочат в неизвестното и да развият себе си на следващото ниво. 

По традиция нашите алумни разказаха и какво за тях е 9Academy. Ето и какви бяха техните отговори: 

Паолина Илиева: Академията за мен е обогатяваща, приобщаваща, много вълнуваща, сприятеляваща и мотивираща. Знанията и споделения опит на хората от бизнеса бяха повече от ценни не само за мен, но и за всички останали. Бих описала 9Academy по следния начин:

Ако моята идея е била кораб и аз съм била капитанът, но съм се намирала в открито море и не съм знаела накъде да отида… То Академията за мен беше като компас. Даде ми посока и поех по пътя към реализацията.

Панаирът на идеите беше едно от най-вълнуващите събития в обучителния процес, защото там можехме да представим собствената си идея за реализация, и то пред професионалисти. Да получим валидация на идеята си е изключително вълнуващо изживяване. След като се върнах от чужбина, не вярвах, че ще се срещна с подобни хора на мен тук. Такива, които търсят развитие и имат мотивация да променят ситуацията. 9Academy ми показа, че такива хора не просто съществуват, а никак не са малко. Нещо повече – в Академията бяха събрани само такива личности. Създадох и приятелства доживот. 

Виж повече: Кандидатствай до 22 октомври за Сезон 9 на 9Academy

Павел Първанов: Вълнуващо. Това беше за мен преживяването, наречено 9Academy. Бих го препоръчал на други хора, разбира се. Най-ценното, което си взех, за мен остават контактите. Академията е чудесен начин да излезеш както от ежедневието си, така и от комфортния си кръг от хора. Глътка свеж въздух със сигурност е това, което открих в лицето на 9Academy.

Вася Качешмарова: С една дума – приключение. Академията позволява да излезеш извън зоната си на комфорт, но от онези излизания, които ти показват колко много още имаш да учиш. Освен това се срещаш с хората на едно много по-задълбочено ниво, защото трябва да работиш с тях, да развиваш казуси.

Не на последно място – в Академията видях колко страхотни хора има в България. Такива, които се развиват, творят, развиват различни проекти. Това ме зареди повече от позитивно. 

Като най-важни уроци, взети от Академията, те разпознават: 

  • Да загърбим страха от провала – Той може да бъде само и единствено урок по пътя към успеха. Провалът е ползотворен процес.
  • Няма точен момент за реализация на идеята ни. Той е сега. Трябва само да започнем. 
  • Най-важното, което трябва да правим, е да не спираме да действаме. Само това ще ни отведе до прогрес. Едно е да искаш, друго е да го можеш, трето и четвърто е да го направиш. 

Това обаче не е всичко, за което си говорихме с нашите алумни.

По тези и още много теми си поговорихме с тях в нашето събитие “Алумни разказват за Сезон 8″, което можете да гледате тук: 

Алумни разказват за участието си в 9Academy: Какво е Академията за Вася, Паолина и Павел?

Искате и Вие да станете част от това общество от млади професионалисти? Кандидатствайте до 22 октомври за Сезон 9 на 9Academy! Научете повече за Академията, като последвате линка.

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата ни, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Блог