Алумни и лектор от 9Academy във финалната фаза на Founders Today
Кандидатстване

Алумни и лектор от 9Academy във финалната фаза на Founders Today


founders today 2023

Хубавите новини покрай 9Academy не приключват!

Щастливи сме, че сред шестимата победители на Founders Today откриваме и алумни на 9Academy – това е Силвия Савова с проекта ѝ Benefito.

Освен нея пък лекторът в модул “Маркетинг” – Георги Малчев, управляващ партньор в Xplora.bg, подкрепя още един отборите с ролята си на ментор.  На 28 септември, в Интер Експо Център, София финалистите ще получат менторска сесия с успешни български предприемачи, които ще им предадат ценни съвети и знания, придобити благодарение на техния доказан и развит бизнес. 

Founders Today ще бъде официално открит в 14:00 часа от заместник–министъра на икономиката и растежа Мартин Гиков. Водещ на събитието ще бъде технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова, която ще приветства и насочи вниманието на аудиторията към дискусия на тема „10 неща, които всеки предприемач трябва да знае“. Участници в нея са Георги Цонев – директор Инвестиционно банкиране на УниКредит Булбанк, Бойко Таков – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Иван Церовски – член на УС и изпълнителен директор на Българска Банка за Развитие, Силвия Павлова – управляващ партньор и съосновател на Wooden Spoon и Свилен Рангелов – съосновател и изпълнителен директор на Дронамикс. Модератор на разговора между експертите ще бъде Роселина Петкова – водещ на сутрешния блок „Бизнес старт“ и екологичното предаване „Made in Green” в единствената бизнес телевизия у нас Bloomberg TV Bulgaria. 

След дискусията организаторите са предвидили ексклузивен блиц разговор с Филип Захариев, който освен предприемач е и Head Chef в ресторанти със звезди Мишлен и създател на fine dining ресторанта без аналог у нас – ONÀ. Той готви с един от най-добрите и уважавани готвачи в света в най-бедния регион на ЕС – българското село Стакевци. Там му гостува chef Ana Roš, най-добър готвач в света за 2017 г. и главен готвач и собственик на Hiša Franko – ресторант с 2 звезди Мишлен и на 21-ва позиция в класацията 50 best restaurants in the world.

Малко по-късно ще бъдат обявени шестимата победители на тазгодишното издание на Founders Today, предшествани и от менторските сесии. Стартиращите компании победители ще спечелят реклама в каналите на Investor Media Group, един от тях ще получи участие в следващата акселераторска програма на The Founder Institutе, а друг ще спечели coworking пространство за 2 месеца, осигурено от Betahaus Sofia. 

Всички, които желаят да присъстват на финалния етап на Founders Today на 28 септември, в Интер Експо Център, могат да го направят като запазят своето място напълно безплатно и се регистрират в страницата на събитието – Investor Media PRO

А ние ще стискаме палци както на отбора на Силвия Савова, така и на менторирания от Георги Малчев екип! 

За още новини и възможности, свързани с предприемаческата екосистема у нас, ни последвайте във FacebookLinkedin и Instagram ще откриете всичко ново около него и обученията, които сме включили в това издание. Не забравяйте да следите и нашия блог за всичко ново както около нас, така и около нашите приятели и партньори.


Блог