“9 Academy е това, което сте готови да дадете и вземете”, Александра Мирчева
Кандидатстване

“9 Academy е това, което сте готови да дадете и вземете”, Александра Мирчева


Александра Мирчева e студент в специалност „Международни отношения“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и почитател на неформалните методи на обучение.

Александра Мирчева e студент в специалност „Международни отношения“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и почитател на неформалните методи на обучение. Тази страст превръща в призвание и през последните 2 години e активен младежки обучител в национални и международни тренинги. Активно се занимава с доброволчество в младежки неправителствени организации, както и с политическо представителство на интересите на младите хора при създаването на младежки политики като член на Борда на Национален младежки форум. Част e и от екипа на стартиращия проект Happy Escape за „бягство“ от еднообразното ежедневие чрез приключения сред природата, където влиза в ролята на „разказвач“ и хост на блога с истории.

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Силно исках да предизвикам себе си! Още предходната година обмислях участието си в Сезон 1, но обстоятелствата се стекоха така, че нямаше да имам възможност да взема активно участие през по-голямата част от Академията. Затова взех решение през следващата година да превърна 9А в един от приоритетите си. Следях с интерес Сезон 1 и след неговия край нямаше и капка колебание, че е дошъл моментът. Исках да „надникна“ в света на бизнеса, да се потопя в среда за учене и споделяне на идеи, основаваща се на високи стандарти за качество по специално подготвена обучителна методология, да открия нови сфери, които биха запалили интереса ми. Смело мога да кажа, че всичко това се случи!

 

С какво те предизвика 9 Academy?

Предизвика ме да изляза от зоната си на комфорт, която определено е неправителствения сектор и младежката работа, да успея да извлека нови знания в сфери, които не съм предполагала, че могат да бъдат до такава степен приложими в това, което правя. Със сигурност ме предизвика и да бъда по-смела в мечтите си и да не се ограничавам до съществуващото, а да се провокирам да създавам.

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? Защо? А най-любопитният?

Не мога да кажа, че има модул, който е по-малко или повече полезен, тъй като от всеки можеш да си „откраднеш“ нещо ценно. Освен ПР и Маркетинг, към които, бих казала, че имах особен интерес, крайно любопитен ми беше и Digital/IT. Модул Предприемачество със сигурност е wow“ моментът, в който бях увлечена от личните примери и дързостта и смелостта да се мисли мащабно и да се създава добавена стойност за обществото. Всъщност комплексността, взаимовръзката и начинът на поднасяне на информацията правят модулите полезни в тяхната цялост.

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Научих наистина ценни уроци (заслуга има и специалният модул „Личностно развитие“, както и всички така различни и интересни хора, които срещнах в Академията). Затвърдих виждането си, че човек трябва да прави това, което истински обича и му се отдава, т.е. да попадне в своя „елемент“. Тогава и само тогава може да бъде истински щастлив, да се развива пълноценно и да създава смислени неща. И както беше цитирал един от лекторите Do what you do best, outsource the rest. Мисля, че след Академията много по-ясно осъзнавам какви са моите „суперсили“ и какво и как мога да „аутсорсвам“ ефективно.

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Импулс за действие и увереност в собствените ми способности, както и различни гледни точки, които правят картината на една идея много по-пъстра, отколкото можеш да я „нарисуваш“ сам.

Кой е най-яркият спомен за теб от 7-месечното преживяване?

Интересен въпрос – връща лентата малко назад и в главата ми се завъртат доста приятни моменти по време на Академията. Мисля, че най-ярко си спомням първия път, в който се срещнах с участниците, с Академията „в действие“. Имаше доза вълнение, свързано с факта, че започва нещо ново, нещо, което ще продължи немалко време. Вълнение за предстоящите споделени изживявания, знания, идеи, развитие. Впоследствие времето мина така неусетно бързо, а спомените са все така ярки!

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?

Всеки, който е избрал да участва със сигурност вече има нужната мотивация, a по време на Академията тя нараства неимоверно. Ако този момент бъде уловен и превърнат в действия, със сигурност резултатите няма да закъснеят! Практика, практика, практика и прилагане на наученото възможно най-скоро в реални ситуации за мен беше ключово. Следвайте собствения си път и развитие с широко отворени сетива за това, което се случва по време на 9А. Споделяйте идеи, търсете съмишленици и подкрепа сред участниците, лекторите, екипа! Насладете се на приключението и не пропускайте да предизвикате себе си! 9 Academy ще е това, което вие сте готови да дадете и вземете..


Блог