“9Academy те среща с професионалисти, които се интересуват от твоето развитие, твоите идеи, твоята личност”, Ралица Христова от екипа на 9Academy - 9Academy
Кандидатстване

“9Academy те среща с професионалисти, които се интересуват от твоето развитие, твоите идеи, твоята личност”, Ралица Христова от екипа на 9Academy


Ралица Христова от екипа на 9Academy

Ралица Христова (Рали) прегърна идеята за 9Academy още в самото начало. Тя се включи в създаването на представяния на обучителите на 9 Academy. Активно участва в откриващите събития на първи сезон на Академията, популяризиране в Twitter и писане на материали.

Обича да пътува и да опознава чужди култури, като в момента дори е в Португалия по програма „Еразъм“.

 

Ето какво разказва за себе си и преживяванията, свързани с 9Academy:

 

С какво се занимаваш извън 9Academy?

По природа съм личност, която обича да се занимава с много разнообрази дейности. Вече повече от 5 години съм доброволец и обучител на връстници към Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве. През лятото бях на стаж в Bulgaria ON AIR, а в момента уча в Португалия по прoграма „Еразъм”.

 

Как стана част от екипа на 9Academy?

Една есенна вечер се бяхме събрали част от „бившите” стажанти на M3 College и Байчо ни представи своята концепция за 9Academy. Тази идея веднага ме зарази и се включих към организацията на първото издание.

 

В момента учиш Връзки с обществеността в СУ, промениха ли се твоите разбирания за преподаване на ПР след първото издание на 9Academy и как?

Да и не. Ако трябва да съм честна още след стажа ми в M3 College очакванията ми за начина, по който трябва да се преподава PR бяха станали доста високи. 9 Academy доказва, че успешният начин на преподаване не включва просто теория, но и много, много практика. Нужно е да се развият умения за работа в екип, говорене пред публика, пред камера дори, справяне с кризисни ситуации, презентационни и ораторски умения. Неща, които няма как да бъдат научени просто докато четеш за тях в учебниците. Нужни са упражнения, защото истината е, че няма универсална формула за тях, всеки трябва да намери своя начин/ подход .

 

Какви са целите ти в професионален план и как участието ти в 9Academy ти помага за тяхното реализиране?

Вярвам, че всяко нещо, което правиш те доближава до целите ти по един или друг начин. Основното ми желание е да се развивам, а 9 Academy определено допринася за това. Академията не е просто място, където получаваш знания и опит, но и един прекрасен кръг от мотивирани, блестящи млади хора, пълни с идеи, енергия и позитивизъм. Достатъчни са просто няколко минути общуване с тях, за да се почувстваш зареден, вдъхновен и готов да посрещнеш всяко едно предизвикателство с усмивка.

 

Кое според теб е най-ценното, което 9Academy дава на своите участници?

Опит и среда. 9Academy те среща с професионалисти, които се интересуват от твоето развитие, твоите идеи, твоята личност. Няма я онази бариера ученик –  учител; студент  – професор. Освен това самите участници и екипа са уникални млади хора, чиято движеща сила е желанието за развитие и покоряване на нови върхове. Какво по-приятно нещо има от това да намериш хора, заредени с толкова положителна енергия и вдъхновение?

 


Блог