9 Academy и затворихме ли кръга на успеха? - 9Academy
Кандидатстване

9 Academy и затворихме ли кръга на успеха?


9 Academy и затворихме ли кръга на успеха? 1

Вълнение, емоции, усмивки и удовлетворение бяха само част от „присъстващите“ на официалното закриване на първото издание на 9 Academy в Inter Expo Center. Започнахме сутринта и приключихме в късния следобед. Припомнихме си какво се случи през изминалите 6 месеца и как сме се чувствали. Изразихме своите преживявания на бял лист, направихме колажи, рисувахме. Но най-важното бе, че споделихме своето израстване, своите трудности, своята радост. Събрахме се в кръг, който тепърва ще се разширява.

DSC_0106

9 Academy е общност“, така откри Beta Pitch частта Байчо Георгиев и с усмивка постави началото на презентациите на участниците. Трима от тях представиха своите идеи: минахме през Education.bg – образователна система, която дава знания чрез практика и игра, продължихме с „Докато чакаш – вдъхнови се“, чиято цел е подобряване на градската среда и спирките, и завършихме с първия действащ проект на екип от 9 Academy – Кошницата – онлайн платформа за пазаруване на здравословна храна.

Нямаше как да пропуснем и дискусионна част – тя бе отворена за гости на академията. И разбира се, протече по един различен начин – всички от аудиторията трябваше да се разделят на 3 групи, които да дискутират проблемите между образованието и бизнеса. Участници, гости и лектори се разделиха на „младежи“, „представители на бизнеса“ и „образователни институции“. Всяка група даде своите предложения, изложи своите аргументи и отговари на въпроси.

DSC_0106 (2)

И ето че стигнахме до най-вдъхновяващата част – кратко изказване на някои от лекторите в 9 Academy – Маргарит Ралев, Георги Малчев, Жюстин Томс и Христо Попов. Всеки от тях изрази своите мисли, даде съвет, насърчи.

Маргарит Ралев призова участниците да се стремят да разширяват кръга и на своите контакти. Сподели, че не само екипите са учили, процесът на учене е бил и за него самия. „Оставам на разположение и след формата на 9 Academy, даже и аз искам да участвам“, с ентусиазъм се обърна той към всички.

Последва Георги Малчев, който разказа за своя път, за студентите си, за това, че ги приканва винаги да дават най-доброто от себе си, да полагат усилия и най-вече да „скъсат“ с преписването, ако искат да постигнат резултати. Сподели, че най-важното е на младите да бъде показано отношение. И също призова, че „ако някой се нуждае от своя Жоро Малчев, Маргарит Ралев, Ричърд Брансън или Жюстин Томс, не се притеснявайте да ни търсите“.

Жюстин Томс от своя страна помоли всеки от аудиторията да напише що е то „екип“ и какво значение отдаваме на тази дума. С това засегна темата за екипността, за нейното значение, за развитието на всеки. Да си добър екипен играч, означава, че ще си добър не само в кариерата, но и в семейството.

След преглеждането на листчетата имаше интересни хрумки от гостите. Жюстин Томс избра да награди с книга автора на рисунка със слънчоглед. „Всички трябва да гледаме към слънцето и в слънчогледа всички семчици имат своята роля“, разтълкува изображението си Таня Гигова. Жюстин Томс от своя страна завърши с това, че кръгът никога не се затваря, защото той всъщност е спирала.

_DSC5885

Дойде ред и на лектора, който най-често бе до участниците за съвет по време на първото издание – Христо Попов. След като отправи провокативен въпрос „Какви умения Ви трябват според Вас?“, той разказа за типовете хора и това, което трябва да знае всеки, който има намерение да предприеме изграждане на собствен бизнес. На първо място трябва да имаме своето „защо“, но то трябва да е насочено не към нас, а към света. „Ако знаеш защо, можеш да преодолееш всяко как“, каза Христо Попов. Второто, което е важно за успеха, е енергията, която ще вложим. Хората, които знаят защо, винаги са изпълнение с много, много енергия. „Да можеш да носиш на бой“ е третият компонент, който изтъкна предприемачът. И на последно място – смелост трябва да притежават всички, за да стигнат там, където искат. „Работете върху характера си, защото той е като мускул.“, завърши вдъхновяващо Христо Попов.

Разбира се, край на събитието постави екипът на 9 Аcademy. Байчо Георгиев, Милена Стратиева, Любомира Велчева, Гергана Стаменова и Айдън Мехмед разказаха за пътя, за кръга и за това, че второто издание наесен очаква всички, които желаят да преминат през деветте кръга на бизнес успеха.

Предстои основаване на 9 Academy Alumni Club, защото 9 Academy е общност. А една общност има нужда да се среща, да си взаимодейства, да си помага, да се вдъхновява.

Caring – Sharing – Fun – нима бихме могли да затворим това?

 

Финалното събитие на първото издание на 9 Academy се проведе с подкрепата на Интер Експо Център, Метро, Девин и Булгед.


Блог