9 Academy и 2014 година – има ли начало и край кръгът? - 9Academy
Кандидатстване

9 Academy и 2014 година – има ли начало и край кръгът?


9 Academy и какво се случи през 2014 година

Изминалата година бе съпътствана от множество промени. За 9 Academy бихме могли да кажем, че 2014 година затвори един кръг, но отвори множество други.

Точно с темата „Затваря ли се кръгът бизнес-образование-млади хора?“ завърши първият сезон на Академията. Дискусията по време на закриващото събитие стана показателна за младите хора, бизнеса, образованието и за промяната на връзката между тях. 9 Academy се превърна в необходима и желана стъпка към професионално развитие, осъществяване на бизнес идеи, сплотяване и събиране на младежи с общи възгледи, мечти и ценности.

Първото издание на 9 Academy започна на 13 януари 2014 г. с първите 50 участници.Те преминаха през 9 модула, над 40 обучения и се срещнаха с над 35 обучители. Първият випуск на Академията ще си остане първи и заради „отварянето“ на кръга на общността от упорити и предприемчиви хора, които не само знаят какви са проблемите, но и търсят решение за тях.

Затворихме първия кръг на обученията, но отворихме кръга на 9 Academy Алумни клуб. Той бе основан през август месец, а негови отговорници станаха Мария Мичева, Владислав Герасимов и Мария Добрева. Алумни клубът обединява всички участници от първото издание на Академията и отразява тяхното желание да продължат да се срещат, да обменят опит и да черпят вдъхновение едни от други.

Участниците от Първи сезон на 9Academy

Интересът към 9 Academy е не само от всички, преминали през обученията в нея, но и от онези, които търсят надграждане на знания и умения. За това свидетелстват пълните зали на публичните събития на 9 Academy.

През 2014 година Академията постави подобаващ финал на първия си сезон със закриващо събитие, което беше специално не само за участниците, но и за всички гости. Преминахме през преживяванията на обучаващите се, а след това открихме дискусионна част, в която се включиха гостите на събитието. Чухме и четирима от обучителите: Христо Попов, Жюстин Томс, Маргарит Ралев и Георги Малчев. Отново обърнахме поглед към развитието на младите, образованието и бизнеса.

За да си припомним преживявания от изминалия сезон, през септември поканихме гости на изложба „Минало и бъдеще на 9 Academy”. Потопихме се отново в атмосферата на първото издание, показахме материали, спомнихме си емоционални моменти и чухме вълненията на участниците.

Но това не беше всичко. За да даде силен тласък към идващия втори сезон, 9 Academy покани всички заинтересовани от бизнес успеха да се включат в публичната лекция с един от обучителите Георги Малчев, Владимир Василев и Таня Гигова от първи сезон. Поговорихме за „малките неща, които правят бизнес успеха голям“, за изкуството да разказваме истории, за изграждането на отношенията между хората и за постоянството. С това отворихме кръга от публични събития, които ще даряват вдъхновение и добри практики и на младите извън 9 Academy и през 2015 година.

 

На 1 ноември 2014 г. започна и второто издание с новите 50 избрани сред близо 250 желаещи.

Макар че все още не са приключили втория модул, новите участници вече имаха 2 специални събития:

 Панаир на идеите, където чухме 25 идеи за бизнеси и социално насочени проекти, както и обратната връзка на предприемачи и експерти в своята област;

– Първото събитие от програмата за личностно развитие „Кой съм аз тук и сега“ – тази програма съпътства 9-те обучителни модула на 9 Academy;

– Освен това участниците сами си организираха работни срещи, в които да прилагат наученото от обучителите в 9 Academy, както и срещи за забавление.

 Участниците във Втори сезон на 9Academy

През 2014 година се постави начало и на Фондация „ДЕВЕТ“, която бе основана, за да е 9 Academy юридически издържана и да може да предоставя все повече възможности пред участници, партньори и всички, които ще взаимодействат с нея.

 

Начало или край – няма значение, защото кръгът всъщност е цялост. А 9 Academy тепърва ще разширява своя кръгозор. Защото 9 Academy е не просто академия, 9 Academy е общност.

 


Блог