„9 Academy е стимул да се боря и да вярвам, че съм на правилния път.“, Габриела Тодорова - 9Academy
Кандидатстване

„9 Academy е стимул да се боря и да вярвам, че съм на правилния път.“, Габриела Тодорова


„9 Academy е стимул да се боря и да вярвам, че съм на правилния път.“, Габриела Тодорова 1

Габриела Тодорова (Габи) е член на ПР екипа и е от по-новите попълненията в 9Academy. Въпреки късното си присъединяване към нашето огромно семейство, Габи прие присърце каузата и се превърна в един от най-отговорните и изпълнителни ентусиасти сред нас. Интересът ѝ към фотографията пък беше чудесен повод тя да бъде зад обектива по време на закриващото събитие и да покаже своите фотографски умения. Ето какво разказа тя за себе си и участието си в 9Academy.

Как реши да се включиш в 9Academy? Какви бяха очакванията ти?

Историята е дълга, норазбрах за 9 Academy още в периода, когато се избираха участниците. Тогава нещо ме подтикна и аз кандидатствах на мига. За съжаление, или не, бях одобрена, но като резерва. Това, обаче не ме демотивира, а продължавах да искам да се включа в 9 Academy. В продължение на месеци аз следях дейността на Академията и не се отказвах. Докато един слънчев ден не видях на фейсбук страницата съобщение, че се търси ентусиаст за ПР екипа. В минутата в която видях това, аз вече бях написала e-mail с мотивацията си. И ето ме, вече част от 9 Academy.

Колкото до въпроса за очакванията ми, първоначалните такива бяха да разнообразя ежедневието си и да увелича кръга хора около себе си. Но за мое най-голямо щастие получих много повече от това. Щастлива съм от факта, че ми бе даден шанс да стана част от един прекрасен екип.

С какво друго се занимаваш освен с 9 Academy?

Тази година ще бъда четвърта година студентка „ПР/Реклама” в Нов български университет. Освен това участвам като доброволец в различни организации. Като цяло обичам да разнообразявам ежедневието си и винаги съм готова за нещо ново и различно.

Смяташ ли, че има нужда от промяна в образованието в България?

Определено смятам, че образованието ни се нуждае от коренна промяна. Първо, защото то не е практическо насочено, а по-скоро теоретично. Тази теория, обаче не е константа, тя се променя постоянно. Според мен не е приемливо да учиш от учебници, издадени преди 50 години. Светът се развива с бързи темпове и ние (студентите) трябва да сме гъвкави и да можем да преодолеем нововъведенията, и разбира се да станем част от тях. Второ, защото все още съществува практиката да се купуват дипломите, а от тук идва и въпросът с качеството на висшистите. Проблемът с образованието ни, обаче не е само във висшите училища, а и в самите студенти, преподаватели и не на последно място държавата ни. Когато не получаваш това, което искаш, ти го търсиш другаде, в случая в чужбина. Разбирам хората, които заминават и се възхищавам на тези, които се връщат и дават всичко от себе си нещата в България да се променят към по-добро.

Кое беше първото нещо, което ти направи впечатление в 9Academy?

Първото нещо, което забелязах е сплотеният екип от хората, отговорни за съществуването на 9 Academy. Страстта с която правят всичко, ти дава сили да вървиш напред и да вярваш, че има начин, стига да има желание. Тези хора отделят всяка своя минута и правят и невъзможното 9 Academy да съществува и да се развива.

На второ място бяха участниците в Академията. В тях виждах стремежа и желанието да направят нещо за себе си, което да дава плодове в бъдеще. И не на последно място лекторите в Академията. Големи адмирации към тях и големи благодарности за споделеното време на знания. Сигурна съм, че всеки, който е бил на обученията, е научил нещо ново и това със сигурност е в голяма полза за всеки един.

Какви предизвикателства си поставяш занапред пред теб?

Не мога да кажа, че поставям предизвикателства пред себе си. Поставям си по-скоро цели, в които се опитвам да вложа всичко от себе си и те да станат реалност. Една от най-големите е да завърша успешно образованието си тук и да се подготвя за магистратура в чужбина. Другите са повече към мен самата като човек, а именно да бъда по-търпелива и спокойна, да не се отказвам лесно пред трудностите, които ми се изпречват по пътя и да се науча да казвам „не”, което е изключително трудно за мен.

Какво за теб е 9Academy? Кое според теб е най-ценното, което тя дава на своите участници?

9 Academy е стимул. Стимул да се боря и да вярвам, че съм на правилния път. 9 Academy е стремеж. Стремеж да дам повече от себе си и да знам, че мога да дам още и още, и още. 9 Academy е сбъдната мечта. 9 Academy е сплотен екип. 9 Academy е знание.

9 Academy e изключително полезна Академия за младите хора. Полезна е с това, че те среща със специалисти от бизнеса. С тяхна помощ и подкрепа, можеш да направиш много, стига да знаеш как да уловиш мига. 9 Academy ти позволява да се срещнеш с връстници с близки интереси като твоите, които може да се превърнат в твои съмишленици. 9 Academy дава емоция на участниците.  


Блог