„9 Academy дава емоция – това е място на приятелства и идеи, място, което дава стимул за развитие и осъществяване”, Eлена Стайкова - 9Academy
Кандидатстване

„9 Academy дава емоция – това е място на приятелства и идеи, място, което дава стимул за развитие и осъществяване”, Eлена Стайкова


„9 Academy дава емоция – това е място на приятелства и идеи, място, което дава стимул за развитие и осъществяване”, Eлена Стайкова 1

Елена Стайкова (или просто Ели) е част от новите попълнения на ПР екипа в 9 Academy. Тя учи ПР и иска да работи в полза на по-добрата комуникация в сферата. Ели е вечно търсещ човек, който обича да се обогатява ежедневно и да се запознава с нови и интересни хора. Освен в ПР модула, тя прояви интерес и умения и в част от другите модули.

Ето какво сподели за себе си и 9 Academy тя:

Студентка си по ПР, какво те привлече в него? Какво ти харесва и какво ти дава?

Привлече ме с възможността да работя за промяна в отношенията и общуването между хората и между хора и организации. Искам да работя за по-бързото настъпване на края на заблуждаващата и подвеждащата комуникация, защото смятам, че не е толкова трудно да си искрен и да дадеш на другия нещо, което би му било от полза или което би го накарало да се усмихне.

ПР-ът ми дава вяра в едно по-смислено бъдеще на корпоративната комуникация, в което клиентът няма да бъде клиент, а човек.

Как обичаш да прекарваш свободното си време?

Обичам да съм навън и да срещам нови хора. Често развеждам чужденци из София, които срещам чрез Couchsurfing, и времето, прекарано с тях, е страшно обогатяващо.

Най-голямата ми страст са пътуванията, планините и фотографията. Отскоро започнах да катеря, което успя да измести границите в ума ми за това, кое е възможно. Ходя на фитнес, карам сноуборд и се опитвам да се науча да стоя на ръце.

Прекарвам доста време онлайн, тъй като винаги има поне 100 неща, които искам да видя/науча, както и в слушане на нова музика – две от най-любимите ми занимания.

Какво ти дават пътуванията и планините?

Пътуванията ми дават свобода, щастие и душевно спокойствие. Не си падам по организирани екскурзии, хотели и разглеждане на забележителности. Решавам го набързо, купувам си самолетен билет и тръгвам, понякога без дори да зная къде ще спя следващата нощ. Срещам много и интересни хора, с някои от които оставаме приятели, което е едно от най-ценните неща.

Планините ми дават красота, усещане за цялост с природата, предизвикателство. Спортът, който ме научи, че „не мога” не съществува. Моят втори дом.

Какви са професионалните ти планове и с какво 9 Academy те доближава до тях?

Плановете ми са да се занимавам с това, което ми доставя удоволствие, което ми дава нови знания и умения и ме обогатява. 9 Academy прави точно това. Там получавам идеи и ценни контакти, срещи с интересни хора и най-вече страшно много стимул и мотивация за осъществяване на собствените си бизнес идеи.

Защо реши да се включиш в екипа на 9 Academy?

Интересувам се от неформално образование и изобщо от всякакво образование, което се развива и променя и е в крак с темпото на света днес. Станах част от 9 Academy, за да допринеса за развитието на неформалните бизнес обучения в България и за да мога да се уча едновременно с това по време на работата си. Смятам, че ценни знания могат и трябва да се получават по нови и разнообразни начини, а атмосферата в 9 Academy е предразполагаща, мотивираща и приятелска. Удоволствие е, че като част от екипа имам възможността да присъствам на обученията и на срещите със страхотните лектори на академията.

Кое според теб е най-ценното, което 9 Academy дава на своите участници?

 На първо място 9 Academy дава ценни контакти на всеки един от участниците. Събира хора с идеи и сходни интереси, дава им възможността да се опознаят и дори по-късно да работят заедно по общи проекти.

Лекторите на академията са успелите в съответната сфера на бизнеса хора, които успяват по достъпен и интересен начин да запознаят участниците с важните моменти, характерни за всяка област. Ценното тук е, че участниците получават реални примери и съвети от практиката днес, както и насоки за осъществяване на бизнес идеите си от успели хора с опит в конкретната сфера.

Освен всичко друго, 9 Academy дава емоция – това е място на приятелства и идеи, място, което дава стимул за развитие и осъществяване.


Блог