12 често задавани въпроси за програмата на 9Academy
Кандидатстване

12 често задавани въпроси за програмата на 9Academy


бизнес академия

Неотдавна ви отговорихме на някои от често задаваните въпроси за програмата на 9Academy. И докато преди те бяха 9, с обновения формат на Академията те увеличиха броя си. Затова решихме да съберем всички тях на едно място.

А ако вие имате други въпроси, свързани с участието ви в 9Academy, можете да ни ги зададете както на info@9academy.com, така и във всеки един от профилите ни в социалните мрежи:

А ето и кои са най-често задавани въпроса за 9Academy и техните отговори:

 • За кого е подходяща програмата?

9Academy е програма и бизнес академия, даваща знания и умения в професионален и личностен план. Програмата е подходяща за собственици на бизнес, хора, решили да стартират или развиват такъв, хора с предприемаческа идея, но и такива, които искат да придобият бизнес умения, чрез които да надградят кариерата си.

 • Необходима ли е предварителна подготовка, за да се включа в програмата?

Не. В подбора за участие в 9Academy ние не търсим професионални умения. Не е необходима подготовка, най-важна е вашата собствена мотивация и желанието ви да колаборирате с останалите участници и членове на общността.

 • Трябва ли да имам идея за собствен бизнес/проект, за да се включа?

Не. В 9Academy се включват участници, които са предприемчиви, в смисъла на това да искат да подобряват себе си и средата около себе си. Не е задължително да искате да стартирате свой собствен бизнес или да имате идея за това. А понякога идеи за собствени (бизнес) начинания се появяват в хода на програмата.

Виж повече: Кандидатствай за Сезон 10 на 9Academy

 • Каква е продължителността на програмата?

9Academy ще започне през ноември 2022 и ще приключи през февруари 2023. Обучения и събития ще се провеждат в 1 до 2 делнични вечери седмично от 19 ч. до 21 ч., както и 1 до 2 съботи месечно в интервала 10 до 17 ч.

Програмата е съобразена с всички национални празници и официални почивни дни. Но трябва да си предвидите и време за самостоятелна работа в подготовка, както и екипна работа по Казус за работа по групи, ако искате да си вземете максимума от Академията.

 • Мога ли да се включа само в един курс на програмата?

Не. 9Academy е цялостна програма, фокусирана върху деветте кръга на бизнес познанието. Целта на обучителната програма е да ви даде обширния поглед върху аспектите на всяка една организация и да ви даде познание за всеки един от тях.

 • Има ли записи от обученията?

Записи от обученията и курираното съдържание се качват в онлайн платформата на 9Academy, с достъп само за участниците в съответния сезон. Записите не включват Q&A сесиите след края на обученията. Няма записи от модул Личностово развитие.

 • Защо в 9Academy има подбор на участниците?

Защото 9Academy е повече от обучителна програма – това е общност от хора, които си взаимодействат и си помагат. Участниците учат от лекторите, но учат и от себе си и от другите участници. Подборът в 9Academy е на база на компетенции, например решителност, постоянство, усвояване на нова информация и прилагане на наученото и др.

 • Кой може да получи стипендия?

Стипендиите са част от нашия стремеж 9Academy да е достъпна за колкото се може повече хора. Целта е да подкрепим участници, за които таксата би била пречка да се включат. Обсъждаме подробно възможността за стипендия по време на интервюто, което следва след попълването на формуляра. 

 • С какви лектори и ментори ще се срещна?

Лекторите са практици, хора с богат опит, както в България, така и по света. Те са хора, които имат уменията и желанието да споделят от своите знания и помагат на участниците в 9Academy, защото вярват, че с общи усилия и със споделяне всички заедно ще ставаме много по-добри.

 • Има ли изпит в края на програмата?

Не, в 9Academy няма нито изпити, нито оценки, нито следене на брой присъствия. Нищо не е задължително. Всеки си взима от 9Academy толкова, от колкото има нужда.

 • Ще получа ли сертификат?

Да, всички участници, преминали през Академията, получават сертификат за своето участие, който може да бъде полезен спрямо вашия работодател. 9Academy обаче е неформална форма на обучение и не е свързана с държавни институции и лицензиране.

 • Какво следва след края на съответния сезон?

След края на твоя сезон – ти влизаш в алумни клуба на 9Academy. Освен това получаваш възможност и да продължиш участието си в общността чрез 9Academy Membership. В него надграждаш и участието си дотук чрез обмен на знания, съвети, контакти, вдъхновение и подкрепа. Ще имаш достъп до комуникационните канали на общността, както и до редица събития.

Ако имате и други въпроси във връзка с предстоящия Сезон 9 и не сте открили отговорите на страницата за Сезон 10 в нашия сайт – не се колебайте да ни пишете на info@9academy.com.


Блог