ARC Academy - 9Academy
Кандидатстване

ARC Academy

ARC Academy 5

ARC Academy подкрепя младите таланти в цяла България да развият своя творчески потенциал и да се ориентират професионално в гейм индустрията.
Основана е през 2019 година от Антони Христов (30 години опит в Холивуд, от които 18 г. като арт директор на Pixar) и Милин Джалалиев (16 години опит в рекламата и брандинга на различни управленски позиции, от които 10 години като мениджър на Saatchi & Saatchi в Publicis Groupe България).
Повечето преподаватели са представители на най-големите гейм студиа в България. 
Основната програма „Game Dev“ е двугодишна, а участниците в нея се запознават с всеки аспект от създаването на една видео игра, както и с реалните позиции и процесите на работа в гейм студиата. През въвеждащата първа година основният фокус е върху ключови направления като гейм дизайн, изграждане на светове и персонажи, 3D моделиране и продуциране на игри. На база тези познания през втората година всеки един от студентите има възможност да се специализира в един от трите профила – Game Design, 2D Concept Art и 3D Modelling & Animation. Това отваря широко вратите на академията както за хора с математическо и техническо образование, така и за тези, завършили художествени и езикови училища.

Контакти:
https://arc.academy/bg/
Facebook: arcacademysofia