Биляна Лесидренска: Ярко е да седиш в непозната група от хора и да споделяш себе си и те също - 9Academy
Кандидатстване

Биляна Лесидренска: Ярко е да седиш в непозната група от хора и да споделяш себе си и те също


Биляна Лесидренска: Ярко е да седиш в непозната група от хора и да споделяш себе си и те също 1

Биляна Лесидренска е ландшафтен архитект по професия с изявен интерес към дизайна и качеството на средата, в която живеем. Вдъхновява се от движението – експериментирането, предизвикателствата и откривателството. В началото на лятото напуска работата си в Столична община, за да бъде част от стартираща компания –  Cactus Lab, чиято мисия е да създава и предлага продукти и услуги, които подобряват качеството на живот в затоврените градски пространства, благодарение на лесни за отглеждане растения.

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Знаех за акдемията от няколко различни „канала” и когато се появи информацията за 4-ти Сезон реших, че е подходящ момент да кандидатствам. Хората, които ми я бяха препоръчали са изключителни, вдъхновяващи и мотивиращи, които те провокират да мислиш извън рамките, което бе основна причина да попълня формата за кандидатстване. Истината е, че това беше само върха на айсберга.

С какво те предизвика 9 Academy?

Академията е толкова пъстра, автентична и истинска, че винаги можеш да се окажеш в ситуация на провокация (в добрия смисъл на думата). Понякога си тръгваш разтърсен от чутото от някой лектор и не можеш да заспиш, защото имаш усещането, че си получил животопроменящо прозрение. Друг път се оказваш в приятелски разговор, който неусетно те пренася в паралелна вселена. Истината е, че ако си готов и искаш промяна средата на академията е силен катализатор.

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? А най-любопитният?

Когато човек е търсещ и отворен, намира полезност във всичко, даже и в неща, които на пръв поглед са до болка позната информация. През призмата на изминалите месеци бих казала, че двама души ме извадиха извън кожата ми – Сава Бобчев (Продажби) и Емил Попов (Счетоводство). Със сигурност и двамата отвориха нови инфомационни прозорци, но след часовете с Емил Попов усещането, е че счетоводството е вид изкуство, за което можеш да чериш вдъхновение от всичко, дори и от инженерството.

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

За мен Академията беше, като скок от самолет (направих го месец преди да се включа в академията и заради това мога да говоря от опит). Първо те полазват тръпки преди началото, защото не знаеш какво ще ти се случи, после излиташ и почваш да си задаваш въпроса „наистина ли го правя”. Преди самия скок от отворената врата нямаш много контрол, защото ти помагат, а това е и усещането през 6-те месеца, когато преминаваш през модулите и не можеш да кажеш „Спрете! Искам време да осмисля цяла информация”. И накрая летиш! Срещаш се с хора, които те срещат с други хора и се озоваваш в друг живот с нови хоризонти – точно, като и гледаш на света от 4 км височина.

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Обогати ме! Обогатява ме и ще продължава да го прави, защото всички сме променливи вселени и всеки разговор може да е нов живот за теб.

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Ярко е да седиш в непозната група от хора и да споделяш себе си и те също – участници, организатори и лектори. Време на отвореност, уязвимост и прямота и вероятно заради това бих казала първата и последната ни среща.

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?

9 Академи е общност, от която можеш да придобиеш опит от практика, да почерпиш автентично know-how от източника и да зададеш и най-тъпия въпрос, без да ти се червиш след това. Лично аз не бих искала да пропусна нищо 🙂

Ако искаш и ти да се включиш в 9 Academy – запиши се до 30 септември за участие в Сезон 6 тук: http://9academy.com/registration/


Uncategorized