Новини

unistart-2017

Трето издание на програмата за млади предприемачи UniStart

„Младежки бизнес клуб“ организира трето издание на програмата за млади предприемачи UniStart. Обучението ще се проведе в рамките на шест седмици през март и април, а срокът за подаване на документи за участие е до 5 февруари на сайта на програмата www.unistart.eu. Домакин на курса ще бъде споделеното работно пространство CowOrKing by Puzl, където участниците ще се докоснат до предприемаческата екосистема в страната и ще получат ценни съвети от вече развиващи се компании.

През първите два сезона на UniStart участваха над 20 екипа или общо 50 младежи, по-голямата, част от които продължават да се занимават с предприемачество и днес. Сред стартиращите фирми, преминали програмата, е компанията MyTeletouch, която спечели награда за най-успешен стартъп в областта интернет на нещата на церемонията Central European Startup Awards (CESA) – България.

UniStart е пълен курс по предприемачество, имащ за цел да предостави необходимия набор от знания и умения на един екип, за да може той да превърне идеята си в печеливш бизнес. По време на програмата бъдещите предприемачи ще имат възможност да се срещнат с над 20 опитни ментори и доказани професионалисти в направления като предприемачество, технологии, маркетинг, продажби, инвестиции.

Лекциите на програмата целят да запознаят участниците с основните концепции в света на стартъпите като Business Model Canvas, Lean startup, MVP, Bootstrapping и как прилагането им може да ускори процеса на развитие на един млад бизнес. Ще се провеждат и практически занятия, в които ще се набляга на придобиването на умения и качества, ценящи се високо в бизнес средите като работа в екип, стратегическо и критично мислене, управление и приоритетизация на времето и презентационни умения.

В края на програмата екипите ще се срещнат с потенциални инвеститори, пред които да представят своя вече изграден бизнес план и първи продукт.

В програмата могат да кандидатстват вече сформирани екипи или отделни предприемачи с идея, или просто таланти, които имат желание да се присъединят към вече създаден екип.

Всички преминали успешно първия етап на кандидатстване ще бъдат поканени на UniStart BootCamp, който ще се проведе на 18 и 19 февруари в CowOrKing Space by Puzl. Това е 24-часово предизвикателство, което сформира екипи, организира среща с ментори и дава началото на приключението UniStart, в което ще продължат 10 екипа.

UniStart полага усилия да развие всеки един от екипите, затова при успешно реализиране на идеята по време или 12 месеца след приключване на програмата, UniStart получава възнaграждение на стойност 2000 лева, колкото е цената на програмата. Таксата се заплаща само ако новосформираната компания привлече финансиране на стойност минимум 30 000 лева и/или реализира приходи на обща стойност минимум 30 000 лева за периода от 12 месеца. При неуспешно реализиране на идеята и спазване изискванията на програмата екипите не дължат такса.

Партньори

  • 280 Interactive
  • SOHO
  • ICN.Bg
  • DEVIN
  • YOU & METRO
  • The Business Institute
  • The Duke of Edinburgh's International Award - Bulgaria
  • pCloud
  • ABLE - We Build Leaders