Новини

1601063_254525458045223_1822419996_n

Шесто издание на преакселератора на Start It Smart

Start It Smart обяви, че до 28 февруари ще се набират участници в шестото издание на обучителната програма Start It Smart | Pre-Accelerator. 10–седмичната интензивна програма има за цел да подготви екипи от начинаещи предприемачи. При влизането в програмата повечето от проектите са на идейно ниво, а при завършването й са готови за пазара или за привличане на рискови инвеститори. По време на програмата Start It Smart среща стартиращите предприемачи със специалисти и ментори, които ги обучават по ключови за започването на бизнес теми. В края на всеки сезон на т.нар. Demo Day екипите представят пред широка публика постигнатия напредък на продукта или услугата, която разработват.
Партньори на инициативата са българските фондове за рисково финансиране LAUNCHub и Eleven, както и акселераторски програми от Германия и др. страни по света.

За петте години от съществуването си през програмата ни Start It Smart | Pre-accelerator са минали близо 270 екипа с идеи, като днес около 10% от тях са развиващи се компании, привлекли повече от 2 млн. евро инвестиции.

Няколко са новостите в програмата през тази година.

Съвместно с Microsoft и ICB е създадено ново работно пространство в София Тех Парк – MIC (Microsoft Innovation Center). В него ще бъде осигурено място заразвитието на всички участващи екипи, както и достъп по последните световни технологии.

За първи път участието в преакселератора ще е платено.

Преди екипите заплащаха 3 000 лв. success fee, ако преминеха успешно през Преакселератора и реализираха идеята си. Под успешно реализирана идея се разбира компанията да успее да привлече поне 30 хил. лв. външно финансиране до 12 месеца след излизането от програмата.

От Сезон 6 организаторите въвеждат такса от 1000 лева за участие на екип. С тази промяна се цели по-висока ангажираност на екипите. Паралелно с въвеждането на такси за участие организацията предоставя и широки възможности за получаване на стипендии от различни компании и организации, които ще покрият до 50% от таксата. Сред тях са „Метро“, Cleantech Bulgaria, Entrepregirl и др., които ще подкрепят млади бизнес идеи от определена сфера.

Едно от най-големите предимства на преакселерторската програма на Start It Smart традиционно си остава силното участие от ментори, сред които са основателите и ръководителите на някои от най-успешните български компании и организации като Георги Шарков, изпълнителен директор на ESI Center, Петър Горялов, един от най- разпознаваемите коучове в света и основател на DreamersDo, Светозар Георгиев, съосновател на Telerik, Светлин Наков, основател на Софтуерния университет, Любен Белов, съосновател на LAUNCHub, Ивайло Христов, създател на DEV.BG и Комфо, Елена Маринова, президент на Мусала Софт, Крум Хаджигеоргиев, изпълнителен директор на Мелън, Георги Брашнаров, управител на Немечек България, Наталия Футекова, управляващ съдружник на ERP.BG, Даниел Томов, Ивайло Симов и Дилян Димитров, основатели на Eleven и др.

Началото на шестия сезон и обученията ще започнат на 20 март, кандидатстването е отворено до 28 февруари. Повече информация: http://pre.startitsmart.com/

Партньори

  • 280 Interactive
  • SOHO
  • ICN.Bg
  • DEVIN
  • YOU & METRO
  • The Business Institute
  • The Duke of Edinburgh's International Award - Bulgaria
  • pCloud
  • ABLE - We Build Leaders