Блог

mladen-borisovv

„Заинтригува ме идеята. И останах очарован.“, Младен Борисов за 9 Academy

Младен Борисов е директор „New Media“ в отдела за Social Media Marketing & SEO в агенция за визуална и интернет комуникация ilyan.com, където ръководи и развива онлайн присъствието в социалните мрежи за клиенти като Mondelēz International, Danone Bulgaria, Danone Romania, Heineken, Bella Bulgaria, Lidl Bulgaria и други водещи брандове. Той има над 7 години опит в бранд мениджмънта в дигитална среда, като е реализирал успешно множество кампании в България, Великобритания и САЩ.

Ето какво сподели с нас след провелото се обучение на участниците в модул “Маркетинг”:

 

Динамичното развитие на Facebook превърна социалната мрежа от място за комуникация в място за реклама на различни бизнеси, продукти и услуги. Според Вас това не обърква ли масовия потребител?

Всички се дразним на досадните реклами по телевизията, но знаем, че без тях не може. Същото е и с Фейсбук. Това е поредният канал, по който има реклама. Ние сме много добри в това да я игнорираме, когато поискаме.

 

Колко важно е да присъства брандът ни във Facebook? Как да го откроим на фона на комуникационния шум, който присъства в онлайн мрежите?

Фейсбук е мястото, което дава свободата на потребителите да общуват не само помежду си. Брандовете вече не са телевизионни и радио реклами, те създават общности, които говорят със своите потребители. В тази връзка, ако продавате гръмоотводи може би Фейсбук не е мястото за вашия бизнес. За да се откроите, бъдете креативни и се дръжте като истински човек.

 

На какво залагат световноизвестните брандове за разлика от българските при рекламата и присъствието си в социалните мрежи? Какво може да се научи от тях?

Българските брандове се справят доста добре. Това, което ни липсва обаче е смелост.

 

Присъствие или комуникация? В кой от двата случая потребителите могат да научат повече за бранда?
И двете. Благодарение на тези два компонента връзката с потребителя вече не е еднопосочна.

 

С кой бранд бихте сравнил 9 Academy? Ако трябва да ни опишете, каква комбинация от брандове бихте изпозвал?

Apple, RedBull и ilyan.com 

 

Защо се включихте в 9 Academy?

Заинтригува ме идеята. И останах очарован.

Партньори

  • 280 Interactive
  • SOHO
  • ICN.Bg
  • DEVIN
  • YOU & METRO
  • The Business Institute
  • The Duke of Edinburgh's International Award - Bulgaria
  • pCloud
  • ABLE - We Build Leaders