Новини

innovation-explorer-2017

Innovation Explorer 2017 – Иновационни войни. Дебатът за утре, който се води днес

Третото издание на международения форум за иновации Innovation Explorer ще се проведе на 23 февруари, 2017 г. в Sofia Event Center. Организира се  от Капитал и Innovation Starter, с подкрепата на телевизия Bloomberg.

Eжегодната конференция изследва променящото се знание за иновациите в света и представя най-новото в методите за иновиране, най-иновационните компании и техните добри практики, организира и майсторски класове, в които участниците да добият реални знания и умения.

В категория космос, опит ще споделят, Декс Бартън (САЩ), който напусна позицията си на Директор комуникации в SpaceX, за да основе компания за социални иновации Onward, след искреното си разочарование от победата на Тръмп на президентските избори в страната; Емелин Паат-Далщрьом (САЩ), която работи като Chief Impact Officer в Singularity University NASA Research Park и е дясната ръка (по неговите собствени думи) на Питър Диамантис; Шелдън Браун (САЩ), Директор на центъра за изследване на човешкото въображение “Артър Кларк” и Майк Черет (Англия), който е Директор партньорства в Climate-Kik и се бори с климатичните промени и грижата за оцеляване на човечеството. Консултанти по темите в категорията са Жан-Франсоа Клервоа, астронавт от ESA и Алесандра Вало, Директор комуникации и връзки с обществеността в ESA, които задават гледната точка към проблематиката на космоса.

В категория образование, Джеймз Стикледър (САЩ), футуролог, иноватор, автор на книги, бивш директор иновации в DELL, а понастоящем преподавател в Университета на Южна Каролина (САЩ); Константин Дино (Кирицис), основател на mini MBA програмата на PwC и преподавател по стратегии за Европа и близкия Изток в четири университета, сред които: University of Surrey (UK), University of Strathclyde (UK), Henley Management College (UK), University of Nicosia (CY), както и Шелдън Браун (Калифорнийски университеит), Ерез Цалик (Израел) и Емелин Далщрьом (Singularity University) ще търсят отговор на въпроса, какво образование вече е нужно на човечеството.

В категория бизнес, от една страна ще следим дебата между консултантите по иновации от някои от най-добрите агенции в света: от Швеция – Линус Бил (Eicorn), Израел – Ерез Цалик (Systematic Inventive Thinking), България – Елеонора Карнаса (Fabrika360); а от друга: между големите компании-иноватори и техните политики, стратегии и опит. Майкрософт, Хюлет Пакърд Ентърпрайз, УниКредит, Пейсера, Онтотекст ще покажат примери за подривни иновации и как се справят с  проблема за бързонарастващото знание в света и пост-истинната епоха. Шира Леви Баркан (Израел), Мат Фоли (Англия), Филип Генов (България), Филип Мутафис (България), Александър Киряков (България) са лекторите в следобедната част на форума.

Отново ще има и две практически работилници, този път по Agile Management с Боян Шанов от Вистеон и с Марияна Тодорова, футоролог – Forward Future Thinking.

Модераторите, които ще водят дебатите тази година са Боян Бенев, SHYN, “Истории за иноватори”, Теодор Панайотов, Course Dot, категория “Космос”, Евгения Пеева-Кирова, “Заедно в час” за категория Образование, Марияна Хамънова, Cleantech за категория “Климат”, за категория Бизнес – Искрен Кръстев, председател на борда на директорите на GEM Bulgaria и Сабина Панайотова, консултант по дигитален маркетинг.

В средата на деня за пръв път в рамките на събитието ще се проведе и едночасова кръгла маса по темата публично-частни иновационни партньорства, с подкрепата на представители на публичния сектор, бизнеса, академични преподаватели и международни гости.

Събитието се организира с генералната подкрепа на UniCredit Bulbank, Telenor, Microsoft, Superhosting, в партньорство с BMW, Empower Capital, LauncHub, Cleantech Bulgaria и Nemetchek Bulgaria. Innovation Explorer се реализира още в партньорство с над 20 български асоциации като БАИТ, БАСКОМ, АмЧам, БАКА, БАР, Джуниър Ачийвмънт България, Асоциация на жените в IT, Фондация Старт ЪП и много други.

Партньори

  • 280 Interactive
  • SOHO
  • ICN.Bg
  • DEVIN
  • YOU & METRO
  • The Business Institute
  • The Duke of Edinburgh's International Award - Bulgaria
  • pCloud
  • ABLE - We Build Leaders