Блог

Димитър Янис

Димитър Янис: Записах се в Академията заради приятелствата и знанията

Димитър Янис от Сезон 3 на 9 Academy обича непрекъснато да учи нови вълнуващи неща, да прави неща, за които не е мислил, че може да направи, и да общува с интелигентни и мотивирани хора, с каквито, по думите му, е бил заобиколен в Академията. Преди участието си в нея учи и в Академията на Телерик, а наскоро започва и първата си работа като Software Developer. Идеите, по които работи в момента, са свързани основно с ботове и изкуствен интелект – нещата, за които постоянно се образова. От скоро е и доброволец в DEV.BG, където се занимава с различни софтуерни решения и работи с прекрасни хора.

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Заради две много важни за мен неща. Приятелства с нови и мотивирани хора и черпенето на знания, необходими за това, с което искам да се занимавам.

С какво те предизвика 9 Academy?

Предизвика ме да се замисля над десетки нови за мен неща, които прекрасните ни лектори споделиха с нас, а и още толкова, които си мислех, че знам, но сега ги виждам по изцяло нов начин.

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? А най-любопитният?

Нямаше модул, който да не ми е полезен и много интересен. Надявам се да мога и да приложа наученото от тях в скоро време. Може би все пак най-интересен за мен беше Предприемачеството. Там най-ценен за мен беше предприемаческият дух, който видяхме в лекторите, и надявам се прихванахме и ние по малко от него. :)

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Научих, че най-ценното нещо са хората, с които си обграден, и никога не трябва да спираш да вярваш в себе си и мечтите си.

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Определено най-ценното, което си взех, е приятелството ми с 49 прекрасни хора от всички сфери на бизнеса. Разбира се, ценни бяха и  безбройните приятни емоции по време на обучението ни.

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Презентацията ми на Панаира на идеите остана като доста ярък за мен спомен, както и още много специални моменти с участниците от 3-ти сезон.

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?

Прекарвайте колкото може повече време с останалите членове на Академията и преди всичко се забавлявайте!

Партньори

  • 280 Interactive
  • SOHO
  • ICN.Bg
  • DEVIN
  • YOU & METRO
  • The Business Institute
  • The Duke of Edinburgh's International Award - Bulgaria
  • pCloud
  • ABLE - We Build Leaders