Блог

dimitar-conev

Димитър Цонев: Да кандидатствам в 9 Academy e едно от най-добрите решения, които съм взимал

Наближава срещата ни с участниците в Сезон 4, а дотогава – продължаваме да получаваме и четем с голямо удоволствие отзивите на участници от Сезон 3.

Днес ви срещаме с Димитър Цонев. Той е завършил Италиански лицей в София и УНСС. От три години се занимава с онлайн маркетинг и по-специално имейл маркетинг, създаване на фунии за продажби и консултиране. Отскоро развива и свой Ecommerce бизнес в Амазон. Споделя, че през годините е преминал през множество хобита като бокс, фитнес, Крав Мага, свирене на пиано и електрическа китара, медитация. Симпатизира на либертарианството, защото вярва, че да бъдем свободни и да оставим другите да са свободни е единственият рационален начин да живеем. Освен това вярва, че живеем в невероятно време, защото имаме много повече възможности, отколкото през който и да е друг минал период. Обича да помага на хората около себе си и да ги вижда как постигат целите си.

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Мой приятел ми препоръча да видя за какво става дума. След като проучих се оказа, че имам трима познати, които вече бяха минали през академията. И тримата се отличаваха с това, че можеш да си говориш с тях за всичко и имаха изключително интелигентно излъчване. Освен това имат амбиции и са дейни. Казах си, че ще е чудесно да се запозная с повече подобни хора. След това се запознах с модулите. Изглеждаше като идеалната възможност да попълня липсващи знания в различните области на бизнеса. И така реших да кандидатствам. И съвсем искрено казвам, че това е едно от най-добрите решения, които съм взимал.

С какво те предизвика 9 Academy?

Академията ме предизвика да погледна живота си и да се запитам дали наистина правя това, което бих искал. Дали не се подценявам? Дали не отлагам желаните дейности? В академията срещнах и ментори и участници, които ме вдъхновиха. Не с думи, а с действия. И с това, което са те самите. Да си около такива хора те предизвиква на дълбоко ниво. Предизвиква те да промениш навиците си, мисленето си и целия си път в живота.

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? А най-любопитният?

Най-полезният модул беше HR, защото научих нови начини на мислене. Говоря за перспективата да привличаш най-добрите кадри. Да направиш така, че работата във фирмата ти да е едно общо усилие, дори игра. И в края на деня да създадеш един отбор, който се движи заедно и може да покори всички препятствия. Най-вече научих тази перспектива от един от лекторите от модул HR. Като чуеш неговата история, няма как да не започнеш да мислиш по по-различен начин за HR.

Най-любопитният модул бяха продажбите. Те винаги са били обект на интерес за мен, но в лекциите от модула научих страшно много неща, за които нямах представа.

Всяка лекция беше любопитна сама по-себе си обаче. Нищо общо с лекциите от университета. Тук чуваш хора, които наистина имат опит. Хора които имат какво да кажат и го казват по увлекателен начин.

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Научих, че желая да се предизвиквам много повече. Най-вече в бизнес план. В момента съм в един от най-креативните и продуктивните периоди в живота ми досега. Със сигурност отчасти това се дължи на влиянието на академията. Вярвам, че всеки, който премине през академията, неминуемо ще научи много нови неща за себе си. Особено неща, които се страхуваме да погледнем в очите. Точно тези неща, които са ни нужни да си признаем, за да се насочим право напред и нагоре.

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Със сигурност най-ценното са новите приятели и познати. Също така и алумни общността като цяло. Опитът ми показва, че е доста рядко да намериш мислещи хора. Камо ли и мислещи, и дейни. В академията има много такива. И участници, и лектори. Мисля, че ще останем приятели за дълго време с много от хората, които срещнах. А това не само е ценно, то е безценно. Дори ако изключим бизнес възможностите, които се отварят – да имаш в живота си от този тип хора е невероятно. Така че – ако не обичаш да се запознаваш с нови хора; ако не обичаш да общуваш с мислещи хора; ако не обичаш да бъдеш предизвикван по приятелски, то академията НЕ е за теб. От друга страна – ако обичаш всичко това, то в академията ще намериш перфектната среда за себе си.

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Най-ярките моменти са много. Изненадващото е, че като се замисля, най-ярки са моментите, когато след лекциите ходихме да хапваме и да се социализираме. Говорихме за лекциите досега, за работа, за живота и най-вече си изкарвахме супер добре. А от лекциите, най-ярка за мен остана тази на Сава Бобчев. Не толкова с нещата, които каза (въпреки, че те бяха супер информативни), а с неговото излъчване. Спокоен, ясен, приятелски, точен. Чудесен човек.

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?

Съветвам те да се възползваш на макс от всички лекции и да се възползваш на макс от всички нови възможности за запознанства. Със сигурност ще срещнеш поне петима човека от другите участници, с които ще сте точно на една вълна. И после какво следва зависи от теб. Опитът от предишните сезони показва, че винаги се зараждат много нови позитивни взаимоотношения. Включително, но не само: приятели, бизнес партньори или романтични взаимоотношения. Какво те очаква точно теб, само времето ще покаже.

Партньори

  • 280 Interactive
  • SOHO
  • ICN.Bg
  • DEVIN
  • YOU & METRO
  • The Business Institute
  • The Duke of Edinburgh's International Award - Bulgaria
  • pCloud
  • ABLE - We Build Leaders