Блог

Деси Игнатова от участниците в Сезон 3 на 9 Academy определя себе си като леко боязлив мечтател, идеалист, агитатор за един по-добър свят с по-добри, по-здрави и по-образовани хора.

Деси Игнатова: В 9A насъбрах цяло ковчеже с ценности

Деси Игнатова от участниците в Сезон 3 на 9 Academy определя себе си като леко боязлив мечтател, идеалист, агитатор за един по-добър свят с по-добри, по-здрави и по-образовани хора. Развива идеята за по-добра храна, по-качествен начин на живот, здраве по-близо до природата, отколкото до химията, учи от всички всеки ден, учи другите на каквото знае, споделя знанията си и се развива за едно по-добро утре. Определя се като тотална „читанка“, обича книги за история, невропластичност, методи на учене и всевъзможни изследвания върху мозъка. Авантюрист по нрав,откривател на нови светове по душа.

„Реших, че най-голямото предизвикателство е да надникна в тъмния за мен IT свят, е сега се занимавам с продажба на хостинг услуги и домейни, професия, която никога не съм и предполагала, че ще имам, но тя е факт и съм безкрайно щастлива, че излязох от моя си удобен ъгъл и се открих“, разказва за себе си Деси.

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Записах се, защото бях сигурна, че ако ме харесат, след 1 година няма да съм същата. Имах истерична нужда от промяна, от бягство от рутината, от нови знания и предизвикателства. Е, сбъдна се, вече не съм същата, по-добра съм.

С какво те предизвика 9 Academy?

Приствието ми в Академията ми изглеждаше страшно и невъзможно. Как пък точно аз от 50 ще се вместя там? Затова и реших да се пусна по вълната, да съм смела и истинска, да си споделя мечтите, колкото и налудничави да звучат, да екпериментирам въпреки на препускащото си сърце. Пълна лудост. Взе че стана и се оправих отвъд очакванията си.

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? А най-любопитният?

Едва ли някой модул може да бъде определен като „по-полезен“ сравнение с друг. Те следват логична последователност и се движат в пълна синергия. На първо място се нарежда модул Предприемачество, който те завърта с енергичността и всеобхватността си, раздвижва всяка будна, дремеща и дори забравена на пръв поглед твоя си собствена идея за бизнес и начинания! Следват другите модули като маркетинг, продажби, счетоводство, финанси, ПР, HR, право, които запълват дупките, които винаги са те спирали да опиташ. IT модула ни рисува нагледно колко важно е да си в крак с времето, да бъдеш онлайн и да си откриваем. Всеки модул се прелива един с друг като в логична и успешна бизнес стратегия.

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Академията дава толкова, колкото си готов да си вземеш от нея. Аз грабих с пълни шепи и дори след края ѝ продължавам да го правя. Научих много за себе си, открих страни, които никога не съм подозирала, че притежавам, отърсих се от предразсъдъците от вида на „ Това е прекалено сложно за мен“, „АЗ НЕ МОГА“ и още един куп оди на самочувствието. Открих, повярвах в техническата си мисъл, в оригиналните си идеи, в различното си мислене от масата, в уникалността на това, което правя, в това, че то е от значение и аз мога да бъда чута. Открих, че страховете могат да се преодоляват лесно и да се превръщат в удоволствие.

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Насъбрах цяло ковчеже с ценности. Но на първо място 9 Academy ми даде възможността да се открия, да се огледам и да се устремя. Даде ми посока, попътен вятър, невероятни приятели, бизнес партньори за в бъдеще и вяра в способностите ми.

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Не мога да излъжа, това бяха модулите за личностно развитие! Ако погледнем субективно, цялата Академия е един голям модул за личностно развитие! В един момент обръщах аналитичен поглед към мен самата, в друг момент към заобикалящия ме свят, в трети сякаш излизах от себе си и наблюдавах всичко отстрани. Този модул е като солта на цялата академия, той е лепилото, което го сглобява, той е този момент, в който участниците не са просто участници, а стават приятели. Много добри бизнеси са се родили като плод на едно прекрасно приятелство.

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?

Единствено мога да кажа какво бих посъветвала мен самата ако мога да върна времето назад. И то е – следвай мечтите си, не спирай да дерзаеш, учи, учи, учи и когато усетиш, че си най-умният в стаята, просто излез от нея и влез в нова с по-умни хора от теб! Всичко е на една ръка разстояние, просто се пресегни.

Партньори

  • 280 Interactive
  • SOHO
  • ICN.Bg
  • DEVIN
  • YOU & METRO
  • The Business Institute
  • The Duke of Edinburgh's International Award - Bulgaria
  • pCloud
  • ABLE - We Build Leaders