Блог

9Academy4321

Струва си всяка една секунда и е важно да се знае, че 9А има само начало и никога не свършва – Константин Димитров

Снимка: George Todoroff

Константин Димитров е архитект, творец и както всички останали участници в Академията – любопитен, търсещ и смел. Докато е в Сезон 5, той стартира проекта „Чакащи артисти“ – приятелят, който показва представленията в повечето столични театри всеки ден. Там дневният театрален афиш от сайтовете (които понякога са доста трудни за ориентация) се пренася във Facebook чрез 360-градусова панорама. Какво още от опита на Константин, вижте тук:

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Когато прекараш дълго време в една и съща професионална сфера с едни и същи хора, идва момент, в който осъзнаваш, че има свят извън всичко това. Знаех 9 Academy като бизнес академия, а в архитектурното образование никой не говори за бизнес частта. Накратко, имах крещящата нужда да се срещна с хора извън моята област и да разбера повече за бизнеса.

С какво те предизвика 9 Academy?

Излизаш от всичко, с което си свикнал. Започваш да си задаваш въпроси, променяш мисленето си. А да предизвикаш промяна в човека си е подвиг.

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? Защо? А най-любопитният?

Най-полезният беше предприемачеството, защото там разбрах основите на съвременния бизнес – бизнес моделиране, lean-подхода. В този период започнаха да се появяват решения за реализация на идеи, които имах преди това. Започнаха да се появяват и много нови идеи. По време на тези модули се зароди идеята за “Чакащи артисти”.

Какво научи за себе си в 9 Academy?

Научих, че няма нещо, което да не си струва да опиташ. Научих се да не се страхувам да опитвам. Отваряш си съзнанието, махаш бариерите и тръгваш.

Какво те изненада и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Много интересно е да опознаваш хората от другите професии. В Академията има хора от всякакви сфери и срещата с всеки един от тях е изненада. Когато започнеш да разговаряш с тях, изскачат истории, които ти се струват невероятни. Но те си остават в Академията.

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Панаирът на идеите! Ако тръгна да разказвам повече за “Панаира”, ще дам много спойлери и ще разваля изненадата на тези, които не знаят какво е.

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Със сигурност смелост. Мога да кажа, че ако не беше 9 Academy, нямаше да се престраша да направя “Чакащи артисти”. Нямаше да разбера кога е правилният момент да напусна работа от 9 до 6 и да започна самостоятелни проекти.

Какво ще посъветваш и пожелаеш на бъдещите участници в 9 Academy?

Струва си всяка една секунда и е важно да се знае, че 9А има само начало и никога не свършва.

Ако искаш да си част от Сезон 6 на 9 Academy – запиши се до 30 септември тук: http://9academy.com/registration/

Партньори

  • 280 Interactive
  • SOHO
  • ICN.Bg
  • DEVIN
  • YOU & METRO
  • The Business Institute
  • The Duke of Edinburgh's International Award - Bulgaria
  • pCloud
  • ABLE - We Build Leaders